imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Referințele Apple din filmele Pixar


Cine nu a văzut Monsters, Inc., Cars sau Wall-E? Cu toate acestea, facem pariu că tu nu știai că aceste filme cuprind o mulțime de referințe la compania Apple sau la diverse produse Apple.

Probabil știi deja că după ce a plecat de la Apple în 1986 și Steve Jobs a cumpărat Pixar de la Lucasfilm. Din acel moment, el a fost acționarul majoritar până în 2016, și a fost și o perioadă când acesta a fost singurul acționar.

Ținând cont de cele de mai sus, nu e surprinzător că filmele Pixar sunt pline de referințe, și că putem observa produsele Apple în câteva scene. Există, bineînțeles, și câteva referințe la alte companii. Hai să vedem cele mai evidente 3 exemple!

Monsters, Inc.

Într-o scenă din Monsters, Inc., unul dintre filmele noastre preferate din copilărie, Mike Wazowski are în mână o revistă în care apar atât Mike, câte și prietenul său James P. Sullivan. Dacă privești suficient de atent, poți vedea pe ultima copertă un anunț cu titlul “Scare Different” (Sperie Diferit) pentru promovareai unui computer. După cum știm, Apple a lansat sloganul “Think Different” (Gândește Diferit) în 1997, deci este ușor de observat suprapunerea.

Wall-E

Andrew Stanton, regizorul filmului Wall-E, a susținut într-un interviu din 2008 că au încercat în mod deliberat să creeze un robot EVE care să le amintească spectatorilor de produsele Apple. Echipa a discutat acest subiect chiar și cu Jony Ive.

Cars

Următorul exemplu este atât de evident încât nu mai poate fi consederat o referință. Este un anunț în toată regula! În timpul unei curse, apare un concurent Mac iCar cu logo-ul Apple pe capotă și numărul 84. Surpriză, surpriză, primul Macintosh a fost lansat în 1984…

MBPVoucher500
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.