imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Recuperarea diferitelor fișiere din copia de rezervă Time Machine


Avem un nou sfat pentru cei mai mulți novici în tainele Mac-urilor. Acesta poate fi foarte util și pentru a configura un sistem nou foarte ușor.

Știu mulți utilizatori (care folosesc Mac-ul de multă vreme), care nu știu despre această opțiune și care au momente grele atunci când vine vorba de restaurare. Cred că vă poate fi foarte util faptul că backup-urile dvs. Time Machine pot fi restaurate și parțial, alegând doar anumite fișiere sau directoare, fără a fi nevoie să restaurați întregul sistem.

Eu unul, nu mi-am restaurat niciodată computerul dintr-o copie de siguranță. Când vine vorba de a schimba computerul sau de a face o actualizare mai mare a sistemului de operare, îmi place să-mi acord timpul necesar și să pregătesc totul, să șterg manual fișierele nefolositoare etc. Cred cu certitudine că nu sunt singurul care procedează așa. La final, păstrez majoritatea dosarelor și fișierelor.

Cea mai obișnuită greșeală în timpul realizării unei copii de siguranță este conectarea unei unități de disc sau a unei unități USB și copierea manuală a fiecărui fișier. De cele mai multe ori, după resetarea întregului sistem vine revelația: “Oh, la naiba, am uitat să copiez ceva!”. Cel mai rău scenariu este atunci când nu mai ai o altă copie a fișierului, cea mai bună este atunci când vă puteți restaura sistemul dintr-o copie de rezervă Time Machine.

Dacă aveți o copie de siguranță, este ușor să restaurați numai anumite fișiere sau directoare. Există mai multe opțiuni pentru a face acest lucru. Vă voi arăta cea mai ușoară metodă.

  1. Conectați hard diskul care conține copia de rezervă Time Machine.
  2. Deschideți dosarul Backups.backupdb.
  1. Accesați directorul cu numele computerului, unde ar trebui să găsiți mai multe copii de rezervă ale versiunilor mai vechi.
  1. De cele mai multe ori veți avea nevoie de un dosar recent, așa că deschideți dosarul “Latest”.
  2. Aici puteți găsi întreaga structură a fișierelor dvs., exact așa cum era pe calculatorul dumneavoastră.
  3. Navigați la dosarul sau fișierul dorit și trageți-l în noul loc.
 1. Introduceți parola contului de administrator și ați terminat.

Ușor, nu? Această metodă are mai multe avantaje. Pe lângă economisirea timpului și a riscului implicat de copierea manuală, veți obține un dosar care conține toate datele din întregul dvs. sistem. Acest lucru se poate dovedi foarte util mai târziu.

Dacă v-a plăcut acest sfat, puteți găsi mai multe sfaturi și trucuri aici.

iPhone XS unicredit
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.