imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

LaCie Fuel, un dispozitiv extern de stocare wireless cu un design stilat pentru iPad și iPhone


Adaugă spațiu de stocare suplimentar iPad-ului și iPhone-ului tău cu acest hard disk extern cu design atrăgător

LaCie Fuel
sursa: Macworld

LaCie a fost preluat de Seagate în urmă cu aproximativ un an, dar cele două branduri există separat în continuare întrucât LaCie este mai cunoscut în partea high-end a pieței (ex. utilizatorii de Mac care nu se feresc să plătească puțin în plus pentru un dispozitiv cu un design atractiv). Totuși, inevitabil, există suprapuneri între cele două mărci, astfel incat noul LaCie Fuel este de fapt versiunea LaCie a Seagate Wireless Plus.

La prima vedere totuși, Fuel-ul arată complet diferit. Modelul Wireless Plus are designul dreptunghiular convențional pentru dispozitivele de stocare, în timp ce Fuel-ul este pătrat, compact, cu o agățătoare într-unul dintre colțuri. Se pare că LaCie vrea să transmită o notă de lejeritate – chiar și în clipurile promoționale Fuel-ul este aşezat pe o stâncă, în timp ce câțiva tineri se distrează făcând poze și filmând în mijlocul naturii, pentru ca apoi să trimită materialele digitale direct pe Fuel. Pentru a fi onești, Fuel-ul este un dispozitiv robust și chiar dacă e mai scump decât Wireless Plus, el pare a fi opțiunea firească dacă sunteți atraşi de activitățile în aer liber.

Lăsând deoparte aspectele estetice, Fuel-ul și Wireless Plus-ul sunt identice în mai toate punctele de vedere. Amândouă produsele vin cu un spațiu de stocare de 1TB și includ o interfață USB 3.0 pentru conexiunea la Mac sau PC, împreună cu o conexiune wireless 802.11n pentru dispozitivele mobile precum iPhone sau iPad. Atunci când este conectat la un calculator, Fuel-ul funcționează ca un hard disk extern normal și se alimentează prin interfața USB – chiar dacă este formatat în formatul Windows ExFAT și nu poate fi folosit pentru backup-uri Time Machine.

Pentru a-l folosi împreună cu un iPhone sau iPad, este suficient să apeși butonul de pornire din lateralul Fuel-ului pentru a activa modulul Wi-Fi. Va fi nevoie de asemenea să descarci aplicația Seagate Media – care a fost produsă inițial pentru Wireless Plus – pentru a avea acces la fișierele de pe Fuel.

Acesta poate fi un lucru neclar pentru persoanele care nu știu de legătura dintre Seagate și LaCie, dar cel puţin aplicația este foarte simplă și ușor de folosit. La prima rulare a aplicației ești îndrumat în procesul inițial de conectare al dispozitivului mobil la Wi-Fi-ul intern al Fuel-ului și, de asemenea, pentru conectarea Fuel-ului la o rețea Wi-Fi deja existentă pentru a putea continua folosirea internetului.

Aplicația îți permite accesul la fotografiile, muzica sau conținutul video stocate pe Fuel şi, în acelaşi timp, poţi să transferi acest tip de fișiere pe Fuel pentru a elibera spațiu pe telefonul sau tableta ta. Fuel-ul este dotat cu o baterie internă care ține până la 10 ore, ceea ce ar trebui să fie suficient pentru o ieșire de weekend la aer liber.

Verdict

Fuel-ul este considerabil mai scump decât hard diskurile USB convenționale. Totuși, el se justifică dacă faceți în mod frecvent multe poze sau filmați cu ajutorul iPone-ului sau iPad-ului dumneavoastră. De asemenea, este foarte util dacă aveți foarte multă muzică și filme ce nu vor încăpea pe majoritatea dispozitivelor mobile.

Avantaje: un dispozitiv de stocare wireless comod, pentru dispozitive mobile, cu un design robust
Dezavantaje: scump, nu poate fi folosit pentru backup-uri Time Machine

sursa: Macworld

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.