imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Rearanjează pictogramele din bara de meniu


Pictogramele din bara de meniu, aflate în colțul din dreapta sus, pot fi destul de folositoare în cazul în care vrei să ai un acces rapid la anumite aplicații. Dar oare cum le poți rearanja? Iată cum să faci acest lucru.

Următorul nostru sfat este pentru utilizatorii începători ai Mac-ului, dar poate fi o surpriză și pentru cei care folosesc acest laptop de o grămadă de timp. Eu, personal, am găsit această opțiune destul de târziu. Pictogramele aflate în colțul din dreapta, din bara de meniu pot fi rearanjate cu ușurință după gustul tău. Dar indiferent de cât de mult încerci să folosești opțiunea „drag&drop”, acestea nu se vor mișca dintr-un singur click.

Soluția este destul de ușoară și nu ai nevoie de soluții complicate, diverse scurtături, sau o magie pe care trebuie să o faci folosind Terminal. Tot ce trebuie să faci este să apeși tasta Command (⌘).

Atât este de simplu! Mișcă cursorul pe oricare dintre pictogramele dorite, ține apăsat butonul Command și mută pictograma unde dorești. În mod evident, meniurile drop down aflate în colțurile din stânga sus nu pot fi rearanjate în acest mod, dar am avut într-un articol anterior o soluție cu privire la cum să afișezi și să fixezi elementele ascunse.

 

iPhone XS unicredit
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.