imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Realitatea augmentată horror


Am văzut unele aplicații ARKit care sunt fie utile, fie înspăimântătoare, dar a trebuit să așteptăm până acum aplicația care ne va face să ne trezim țipând noaptea.

Apple nu a lansat ARKit de foarte mult timp, însă am descoperit chiar după lansare câteva întrebuințări utile și un pic amuzante. A fost creat un remake al binecunoscutului videoclip al formației pop a-ha, un om invizibil și câțiva roboți. Cea mai utilă aplicație pe care am testat-o până acum te poate ajuta să economisești bani atunci când desenezi planul unui etaj.

Iată cel mai înspăimântător lucru realizat până acum cu ARKit. Nu am fost niciodată un fan al genului horror. Chiar și ceva despre fenomene paranormale mă sperie. În ciuda acestui fapt, am văzut The Ring pentru că e un film clasic. Scena în care fata un pic emo cu o gravă deficiență de vitamina D iese din fântână și omoară câțiva oameni încă mă bântuie.

 

Un dezvoltator ARKit, Abhishek Singh, a transpus celebrele scene din film în realitate augmentată într-un mod extrem de profesionist. Samara nu doar iese din TV într-un mod extrem de realist, dar te și urmărește prin toată camera terorizându-te. Singh nu a omis niciun detaliu.

Totuși, nu el a fost primul care a venit cu această idee. Mike Woods a creat ceva destul de asemănător cu ceva timp în urmă, însă calitatea nu era potrivită. Și el a permis și copiilor să se uite la acea imagine, ceea ce nu a fost prea frumos din partea lui.

Așadar, ARKit 1.5 va aduce multe posibilități noi în iOS 11.3, deci ne așteptăm să vedem mai multe aplicații înfricoșătoare în perioada următoare, chiar dacă nu ținem neapărat să le și testăm.

Sursa: The Verge

iphonexr
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.