imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube
Fotografie sugestivă ce face trimitere la spionajul de pe canalele tech, despre care a vorbit Tim Cook.

Tim Cook reacționează la scandalul de spionaj


În sfârșit, liderul companiei Apple, Tim Cook, a comentat pe marginea situației care, recent, a fost preluată de toate canalele media…

Cu câteva săptămâni în urmă, am scris despre scandalul internațional pornit de la un raport Bloomberg. Autorii susțineau că o echipă de hackeri din subordinea guvernului chinez au instalat microcipuri în serverele mai multor companii de tech prin intermediul unor firme de asamblare, pentru a crea o modalitate lăturalnică de a sustrage informații.

Pe lângă Stația Națională Spațială, CIA, Amazon și alte 30 de companii din domeniul tech, se pare că a fost afectată și Apple.

Companiile au început să publice poziții oficiale în legătură cu acest caz și au negat totul. De atunci, situația a devenit mai limpede, și se pare că Bloomberg nu avea în totalitate dreptate. Mai mulți specialiști independenți au confirmat că microcipurile de dimensiunea unui bob de orez nu pot fi utilizate pentru acest tip de spionaj.

Reacția lui Tim Cook

Acum a venit rândul lui Tim Cook să-și exprime poziția, pentru prima dată de la izbucnirea scandalului. Într-un interviu recent, Cook a luat apărarea companiei pe care o conduce și, lăsând la o parte stilul neutru care-l caracterizează, a criticat deschis agenția de știri Bloomberg. Încă de la început, a ținut să nege toate acuzațiile.

Nu s-a întâmplat așa ceva. Nu există nicio urmă de adevăr în spatele acestei povești.

Apoi a adăugat:

În corespondența pe care compania a purtat-o cu Bloomberg, Apple a exprimat foarte clar că așa ceva nu s-a întâmplat și a răspuns la toate întrebările.

După care a încheiat cu următoarea afirmație:

De fiecare dată când ne-au abordat, datele problemei au fost altele. Și de fiecare dată când am investigat, nu am găsit nimic.

Sursa: The Verge

Vezi oferta de produse iStyle!

ipad
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.