imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Puteți să vă alăturați rețelelor Wi-Fi utilizând scanerul QR din iOS 11


Deși popularitatea codurilor QR a mai scăzut, noua funcție din iOS 11 dă din nou sens citirii acestora. Vă vom arăta cum puteți citi parolele rețelelor Wi-Fi folosind noua opțiune.

Aflăm zi de zi tot mai multe despre iOS 11, deși majoritatea nu au fost menționate de Apple. Cu toate acestea, unele dintre ele vor fi funcții care ne vor oferi un real confort, cum ar fi partajarea parolei Wi-Fi. S-a dovedit acum câteva zile că vom avea noi opțiuni pentru a ne lega la o rețea sau pentru a salva detaliile unui nou contact.

Aplicația Camera a suferit un redesign major și, printre alte funcții noi, va putea citi codurile de bare și QR fără a mai fi nevoie să apelăm la aplicații ale altor dezvoltatori. Așadar, putem spune că un scanner QR va fi integrat în iPhone, dar aș prefera să spun că aplicația Camera a devenit mai inteligentă și acum este capabilă să facă toate acestea.

Cu ajutorul AI (inteligență artificială), aplicația Camera va putea recunoaște diferite informații din imagini: texte, obiecte, forme și coduri QR. Codurile QR au fost inventate pentru a naviga pe site-uri sau pentru a deschide aplicații, dar odată cu trecerea timpului, au devenit mai puțin populare.

Cum citirea codurilor QR va fi atât de ușoară, Apple ne-a oferit o mulțime de oportunități. De exemplu, putem folosi codurile QR pentru a ne alătura rețelelor Wi-Fi. Atâta timp cât avem acces la codul de pe router. Google a introdus deja aceeași funcție cu ceva timp în urmă. Poate că acesta este și motivul pentru care Apple nu a intrat în detalii despre acest lucru, sau poate pentru că este doar o funcție rar utilizată. Dar uneori poate fi foarte importantă.

sursa: 9to5mac

Beats decade
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.