imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

.projekt – Totul depinde de perspectivă


Apple l-a ales ca jocul zilei în App Store, iar nou am decis să-l testăm. Este un exercițiu amuzant și distractiv pentru creier în momentele plictisitoare.

Probabil cunoașteți povestea indiană despre elefant și orbii dintr-un sat. Dacă nu, permiteți-mi să v-o împărtășesc pe scurt: exista cândva un sat, iar fiecare locuitor al acestuia era orb. Unii  dintre ei au dat într-o zi peste un elefant în junglă. Aceștia l-au atins cu toții și, după ce s-au întors în sat, le-au spus celorlați orbi ce fel de animal au întâlnit. Cel care a atins urechile elefantului a spus următoarele: “este mare și lat asemeni un covor”. Cel care a atins trunchiul animalului a spus că este ca un “tub lung, subțire, gol”. În cele din urmă, cel care a atins piciorul a spus că este ca un “stâlp masiv, în formă de cilindru”. Deci, care este lecția poveștii? Toți participanții la această întâmplare percep diferite părți ale realității, deoarece aceeași realitate are perspective diferite, etc.

Creatorul jocului .projekt a dorit să sublinieze perspective diferite, deși într-un mod vizual. Puzzle-ul 3D se bazează pe principii destul de simple, dar modul în care trebuie să rezolvăm sarcinile nu este atât de banal. Avem o zonă de construcție în mijloc a cubului de 5x5x5, iar pe cele două laturi se proiectează pe pereți ce formă trebuie să creăm. Problema este că umbra obiectului 3D pe care îl construim trebuie să acopere ambele forme pe perete, care arată de fapt destul de diferit între ele.

Nemaipomenitul joc .projekt este dezvoltat de Kyrylo Kuzyk. Cred că putem mulțumi acestei resurse umane limitate că stilul grafic este mai degrabă minimalist, cu siguranță nu vorbim despre un Shadowmatic. Cu toate acestea, în cazul în care v-ați jucat foarte mult Shadowmatic și ați dori să aveți o experiență de joc similară, ar trebui să dați o șansă jocului .projekt.

 

 

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.