imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Programează deschiderea și închiderea Mac-ului 


Sistemul de operare macOS permite programarea cu ușurință a anumitor ore pentru deschiderea și închiderea Mac-ului. Să vedem cum funcționează și unde poți găsi această opțiune!  

Nu la birou, ci în alte cazuri mi s-a întâmplat de multe ori ca tot ce am lucrat pe computer în timpul zilei să se salveze abia în timpul nopții. Însă mi s-a întâmplat, de asemenea, să fiu nevoit să descarc sute de GB de date din cloud și apoi să îi mut într-un alt serviciu. Se pierde mult timp, în special dacă faci acest lucru pe laptop și ai nevoie de conexiune WiFi; în astfel de cazuri, programarea anumitor ore de deschidere și închidere a Mac-ului poate fi o alegere bună.

Cu ajutorul acestei soluții, poți elimina timpii de inactivitate, când computerul folosește memoria, procesorul și placa video previne descărcarea bateriei când nu funcționează. Dacă doriți să programați anumite ore pentru deschiderea, închiderea, activarea modului Sleep sau dezactivarea lui respectă următorii pași: 

  1. Accesează meniul Apple (sau Spotlight) > System Preferences, click pe Energy Saver
  2. Click pe Schedule

Apoi, trebuie să programezi o oră de pornire sau activare a Mac-ului. Dacă dorești să setezi computerul să se închidă la 00:30, bifează opțiunea „Start up or wake” și setează ora cu 5 minute mai devreme decât cea reală, iar dacă setezi o limită de 10 sau 15 minute, Mac -ul va intra în modul sleep chiar înainte de a se stinge.

AW
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.