imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Program de înlocuire a adaptorului pentru priză de perete de la Apple


Cei de la Apple au anunțat vinerea trecută demararea unui program de înlocuire a unor adaptoare pentru priză ale unor încărcătoare comercializate de companie.

Este vorba despre cele folosite pentru încărcarea bateriilor, iPhone-urilor, iPod Touch-urilor, iPad-urilor, și Mac-urilor precum și a adaptoarelor care au făcut parte din pachetul “World Adapter Charger Kit”, care au fost comercializate în Argentina, Australia, Brazilia, Europa Continentală, Noua Zeelandă, și Coreea de Sud. programul a fost demarat de către cei de la Apple ca urmare a constatării faptului că există pericolul de electrocutare în anumite situații. Este vorba despre produse care au fost comercializate timp de 12 ani între 2003 și 2015. Apple a declarat faptul că au fost raportate doar 12 astfel de cazuri în cei 12 ani, dar dată fiind gravitatea posibilelor consecințe au hotărât demararea acestui program.

“Apple a stabilit că, în foarte puține cazuri, adaptoarele pentru priză de c.a. de perete Apple cu două știfturi de contact proiectate pentru a fi utilizate în Europa continentală, Australia, Noua Zeelandă, Coreea, Argentina și Brazilia se pot rupe, prezentând astfel un risc de electrocutare dacă sunt atinse. Aceste adaptoare de priză de perete au fost livrate între 2003 și 2015 împreună cu dispozitive Mac și unele dispozitive iOS și se regăsesc inclusiv în setul de adaptoare pentru călătorii internaționale Apple.

Deoarece siguranța clientului este întotdeauna de maximă prioritate pentru Apple, am decis în mod voluntar să înlocuim gratuit fiecare adaptor de priză de perete afectat cu un adaptor nou, reproiectat. Încurajăm clienții să înlocuiască orice componentă afectată parcurgând procesul de mai jos”

Acesta este un fragment de pe pagina realizată de cei de la Apple dedicată acestui program. Tot aici ei precizează faptul că celelalte adaptoare de priză, adică cele produse pentru a fi utilizate în Statele Unite, Regatul Unit, China şi Japonia, precum şi adaptoarele de alimentare USB nu sunt afectate de acestă problemă.

În aceeași pagină ne este prezentată metoda de identificare a adaptoarelor afectate de problema de proiectare, precum și pașii care trebuie parcurși pentru a înlocui produsele afectate.

1
2

Cei de la MacRumors au publicat pe contul lor de Twitter o poză cu ceea ce se poate întâmpla în cazul adaptoarelor pe care le recheamă cei de la Apple.

sursa: Apple, MacRumors

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.