imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Produsele Apple: Fabricate cu grijă pentru mediu și sănătatea utilizatorilor


Azi sărbătorim Ziua Mondială a Mediului. Cu această ocazie, prin intermediul acestui articol dorim să vă reîmprospătăm memoria cu privire la activitățile întreprinse de Apple pentru a proteja atât mediul, cât și clienții.

Utilizarea surselor de energie regenerabilă și crearea unor roboți capabili să dezmembreze iPhone-uri sunt activități onorabile, însă nu sunt nici pe de parte suficiente pentru a proteja mediul și a minimiza impactul ecologic. Este de asemenea esențial să se evite daunele aduse mediului prin procesul de extracție și utilizare a materialelor, și sortarea dispozitivelor nefolosite.

Pentru a atinge toate aceste obiective, Apple a implementat o serie strictă de norme pentru materialele utilizate în producția propriilor dispozitive. Procesul de evaluare începe din timp, în fazele de design și producție: se încearcă eliminarea oricărui compus chimic de risc. În caz că nu există înlocuitori, Apple lucrează cu furnizorii pentru a găsi alte soluții sau pentru a elimina necesitatea acelor substanțe.

Protecția sănătății utilizatorilor este un alt aspect foarte important pentru Apple. Cu acest scop în minte, cei de la Apple au creat propriul Laborator de testare în domeniul mediului înconjurător (Environmental Testing Lab), unde chimiștii și toxicologii lor încearcă să identifice orice fel de substanțe ce se pot dovedi dăunătoare. Au reușit să producă până și transpirație artificială pentru a evalua siguranța materialelor ce intră în contact cu pielea, cum ar fi, de pildă, cureaua cu care e prevăzut Apple Watch. Cifrele sunt grăitoare. Din 2006, laboratorul și-a extins cu mai mult de 30 de ori dimensiunea inițială.

În cele din urmă, dar nu în ultimul rând, al treilea aspect esențial este impunerea unor standarde înalte de siguranță pentru angajații care lucrează la produsele companiei. Prin audituri, reguli stricte și lista Substanțelor reglementate (Regulated Substances Specification), compania asigură protecția propriilor angajați.

Pe această listă figurează substanțe precum beriliu, mercur, plumb, arsenic, PVC, ftalați și substanțe ignifuge bromurate. Principalul obiectiv este de a le reduce, a le elimina sau de a dezvolta noi materiale mai sigure cu scopul de a proteja planeta de impactul nedorit ce poate fi generat de procesul de dezvoltare a tehnologiei. Dacă acest articol a reușit să vă stârnească interesul, vizitați siteul Apple pentru mai multe informații.

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.