imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Procesul istoric s-a încheiat – Apple a câștigat împotriva celui mai mare rival


A durat între 7 și 9 ani, dar într-un final decizia a fost luată: Samsung s-a inspirat cu siguranță din tehnologiile patentate de Apple, în primele serii de Galaxy. Și acum trebuie să plătească o avere…

Noi am urmărit constant evenimentele importante și istorice despre Samsung vs Apple pentru o perioadă de timp. Apoi, după cel de-al 100-lea articol, a devenit clar că această poveste este fără de sfârșit și am promis că vom scrie despre ea atunci când se va termina.

Și acum s-a încheiat.

Rezultatele nu sunt surprinzătoare: Apple a câștigat. Nu puțin, ci foarte mult. Samsung trebuie să plătească 539 milioane de dolari, deoarece au încălcat de mai multe ori brevetele Apple. Ne așteptam ca Samsung să piardă. Singura întrebare era ce valoare va avea compensația de plătit.

Ambele părți au propus un număr. Samsung a spus 28 milioane, în timp ce Apple a spus 1 miliard. Apoi, instanța a decis undeva la mijloc. Suma este suficient de generoasă pentru a plăti avocații. Dar întregul caz nu se rezumă doar la bani.

Dacă dorim să fim corecți, există 533 316 606 de dolari pentru trei patente legate de design și 5 325 050 de dolari pentru folosirea altor două brevete. Cea mai amuzantă parte a cazului este că, după apel, instanța supremă, a decis ca Samsung să plătească o sumă semnificativ mai mare. Asta e.

Doar o recapitulare scurtă a cazului: povestea principală a fost despre “cine a inventat telefonul în formă dreptunghiulară rotunjită”. Potrivit Apple, Samsung a susținut că o astfel de formă nu poate fi patentată în lumea reală. Însă, comparând iPhone 3G și Galaxy S, se observă că acestea sunt într-adevăr identice, dar este foarte greu să-ți imaginezi o formă diferită pentru un smartphone. Deoarece majoritatea dintre ele arată la fel.

Și Apple și Samsung au emis declarații cu privire la această decizie. Evident, Apple este de acord și cei de la Samsung sunt îngrijorați de limitarea energiilor creative.

Sursa: MacRumors

 

Black Friday MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.