imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Prima etapă a procesului Apple vs. VirnetX s-a încheiat


Nu, nu e vorba despre procesul Apple vs. Samsung care s-a încheiat, și nici măcar de cel cu Qualcomm care s-a încheiat și el în cele din urmă. Este vorba pur și simplu despre o companie “troll” care reușește în primă instanță să obțină aproape o jumătate de miliard de dolari de la Apple pentru presupuse drepturi legate de anumite brevete. Desigur, urmează apelul.

Instanța districtuală responsabilă pentru acest caz a decis, luni, că Apple va trebui să plătească 439,7 milioane de dolari firmei VirnetX pentru încălcarea a patru brevete. Toate fiind folosite în tehnologia FaceTime a companiei din Cupertino. Un proces care a durat cinci ani se apropie de final, dar Apple nu va renunța cu ușurință și a promis că va ataca decizia.

Apple are mai multe motive pentru această decizie. În primul rând, VirnetX este un adevărat troll de brevete, și nici nu ascunde asta. Descrierea afacerii lor este: “Portofoliul nostru brevete este fundamentul afacerii nostre”. Refrazând asta mai puțin frumos, asta înseamnă că ei cumpără cât mai multe brevete pot, și apoi se uită să vadă pe cine pot da în judecată pentru încălcarea lor. Acest lucru, evident, uneori funcționează alteori nu, dar când funcționează pot obține cu ușurință și câteva sute de milioane de dolari.

Partea cea mai amuzantă a acestui caz nu este aceasta însă, deoarece modelul de afaceri practicat de VirnetX este încă legal, indiferent cât de etic sau nu este, și dacă Apple a încălcat respectivele brevete trebuie să plătească. Partea interesantă este că,

brevetele în cauză au fost deja invalidate de atunci.

Acum este mai ușor de înțeles de ce Apple este foarte nemulțumită de acest proces și că ultimul lucru pe care și l-ar dori este să plătească suma decisă de instanță. Asta ca să nu mai vorbim că au deja o istorie cu VirnetX, deoarece această companie a mai inițiat un proces împotriva Apple în 2010, din cauza unei alte probleme. Procesul a durat doar doi ani și au câștigat 368 de milioane de dolari de la Apple.

Apoi au dat din nou Apple în judecată în 2012, chiar când procesul precedent s-a încheiat și acesta este procesul despre care vorbim astăzi. Apple a pierdut în fața primei instanțe, apoi au cerut rejudecarea procesului, ceea ce le-a fost acordat, dar apoi au pierdut din nou. Așa s-a ajuns de la suma de 300 de milioane de dolari din prima decizie la cea de 440 de milioane de astăzi, deoarece în timpul celui de-al doilea proces au fost acuzați și de încălcarea intenționată a brevetelor, ceea ce a împins tariful original de 1,20 dolari / dispozitiv la 1,80 dolari / dispozitiv. Asta generează suma imensă din hotărâre, deoarece au fost vândute o mulțime de iPad-uri și iPhone-uri iar acestea utilizează tehnologia FaceTime.

sursa: The Verge

iPadPro
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.