imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Prezentarea iOS 11


Ca de obicei, Apple a introdus cea mai recentă versiune iOS, iOS 11 la WWDC-ul care abia a început ieri. Versiunea beta pentru dezvoltatorului este disponibilă începând de astăzi, dar va trebui să așteptăm lansarea oficială până în toamnă. Aceasta vine din nou cu multe caracteristici pe care vi le prezentăm în acest articol.

Conferința a debutat cu un film plin de umor, care punctează într-un mod foarte subtil cât de multe depind de dezvoltatori, oamenii cărora le este de fapt dedicat WWDC. Apple este mândră de faptul că 16 milioane de dezvoltatori creează aplicații pentru ecosistemul companiei, iar acest număr crește rapid de la o zi la alta.

Oamenii din 75 de țări au sosit, cel mai tânăr fiind Yuma, în vârstă de 10 ani, care a început să se dezvolte de la vârsta de 6 ani. Azi are 5 aplicații în App Store. Este urmat de cel mai în vârstă dezvoltator înregistrat, care are 82 de ani.

Chiar la începutul Keynote-ului, Tim Cook prevestește că acest WWDC va fi cel mai bun din istoria conferinței. Nu credem că exagerează, de vreme ce am văzut o impresionantă prezentare de deschidere.

iOS 10 are statistici foarte bune, înregistrează o satisfacție în rândul utilizatorilor de 96% și o bază de instalare de 86%. Versiunea curentă de Android, 7, are o rată de instalare de 7%, iar Tim Cook nu s-a ferit să glumească despre această diferență cu un zâmbet satisfăcut pe față.

Messages

În sfârșit! Mesajele se vor sincroniza și vor fi încărcate în iCloud: toate mesajele anterioare vor fi salvate acolo. Începând cu iOS 11 nu vor apărea probleme la vizualizarea precedentelor mesaje pe un dispozitiv nou. Acestea vor fi comprimate și nu vor ocupa foarte mult spațiu pe dispozitiv. Aceasta este o funcționalitate pe care o solicitau foarte mulți utilizatori.

Apple Pay

Prima monedă din lume bazată pe atingere. Se vor putea face cumpărăturile pe eBay utilizând această facilitate. Este păcat că nu este disponibilă la nivel mondial. Transferurile între utilizatori au fost introduse, prin iMessage. Apple va lansa Apple Pay cu această opțiune pentru majoritatea aplicațiilor de mesagerie, de exemplu WeChat, cea mai populară aplicație de chat din Asia. Sperăm că această caracteristică va fi disponibilă în curând și în Europa.

Siri

Asistentul virtual al Apple este utilizat în prezent pe 375 milioane de dispozitive, în 21 de limbi, în 36 de țări. Apple spune că a lucrat foarte mult pentru a-i îmbunătăți pronunția, Siri va putea folosi diferite tonuri pentru a spune același text, astfel încât vorbirea sa sintetizată va suna și mai natural.

Rezultatele căutărilor, de asemenea, nu vor fi la fel, Siri va avea posibilitatea de a afișa rezultate de căutare diferite pentru aceeași întrebare în funcție situații, pe baza preferințelor dumneavoastră.

Este încă în versiune beta, dar va putea, de asemenea, să traducă și să citească rezultatul cu voce tare. De exemplu, puteți întreba cum rezervați o masă pentru doi în chineză și telefonul dvs. va avea conversația cu chelnerul care nu vorbește engleza. Va fi dezvoltată mai întâi pentru cele mai populare limbi, din păcate, nu va fi disponibilă pentru multe altele.

Au actualizat algoritmii asistentului de învățare: contextul și comportamentul utilizatorilor vor avea o influență asupra rezultatelor. Asta nu e tot. Siri va învăța pe fiecare dispozitiv al tău. Ceea ce învață pe iPad va folosi și pe iPhone.

Actualizarea algoritmilor a fost anunțată cu un exemplu spectaculos. Dacă te-ai uitat la o amintire despre Reykjavík în Photos, din acel moment vei vedea știri legate de acest lucru și când vei partaja cu prietenii momentul, noua tastatură predictivă a aplicației Messages vă va ajuta cu ortografia corectă a vulcanilor din Islanda.

Camera

Aproximativ 1 trilion (1012) de fotografii sunt realizate zilnic cu iPhone-urile. HEVC va înlocui codarea H.264 pentru a comprima mai bine. În legătură cu asta, Apple va lansa Depth API.

Alte funcții: Live Photos vor fi mai inteligente și sperăm vor fi folosite de din ce în ce mai mulți utilizatori. Datorită iOS 11, veți putea obține o singură imagine din Live Photos și o veți putea pune să ruleze la nesfârșit, la fel ca GIF-urile, sau vom putea chiar derula înainte și înapoi. Ce mai interesant este că veți putea, de asemenea, realiza și o imagine cu viteză de expunere mai lungă din ele.

Control and notification center

În viitor, Centrul de Control va apărea pe o singură pagină cu un layout mai aerisit. Pictogramele au fost redesenate complet. Vor exista switch-uri, slidere, iar butoanele ar putea deveni mai mari. S-ar putea să avem dificultăți în a obișnui cu acest lucru, dar pare ok la prima vedere. Nu s-a vorbit despre personalizare, ci despre mai multe funcții 3D și veți putea accesa fiecare funcție separat, de exemplu atunci când ascultați muzică.

De asemenea, a fost modificat aspectul Lock Screen-ului și Notification Screen-ului. Le vor combina. Va fi mai permeabil și veți putea vizualiza și notificările anterioare. Dacă aceste informații suficient de des, aceasta va fi o actualizare minunată pentru dvs. Întrebarea este cum va funcționa în practică.

Apple Maps

Maps va beneficia, de asemenea, de o actualizare. În aeroporturi, veți putea vedea unde trebuie să faceți check-in-ul și alte lucruri de genul acesta. În timpul navigării, Maps va afișa limitele de viteză pe fiecare drum.

Apple acordă destul de multă atenție condusului. iPhone-ul va detecta când vă conectați la mașină prin Bluetooth și dacă veți permite la prima conexiuni, va porni un mod pentru a nu fi deranjați în timp ce conduceți. Acesta va bloca toate notificările. Nu vor există pop-up-uri sau sunete care ar putea distrage atenția șoferului în timp ce se află la volan. E puțin probabil ca toată lumea să folosească această funcție, dar Apple face cu adevărat totul pentru a ne oferi posibilitatea unei călătorii mai sigure.

Apple Music

Nu avem de-a face cu un upgrade în adevăratul sens al cuvântului. A fost introdusă o funcție social media, care ar putea fi cunoscută celor care folosesc și Spotify. Veți putea vedea ce ascultă prietenii dvs. Music Kit va sosi în curând. Astfel încât, aplicațiile celorlalți dezvoltatori, cum ar fi Nike+ Run Club sau Shazam, vor putea, de asemenea, accesa serviciul de streaming Apple. Home Kit-ul va funcționa si cu difuzoare de acum încolo, datorită standardului AirPlay 2, va putea controla și difuzoarele amplasate în mai multe camere.

Compania din Cupertino poate spune cu mândrie că Apple Music are acum 27 de milioane de abonați.

App Store

Statisticile pe scurt: 50 de milioane de vizitatori pe săptămână, 180 de miliarde de descărcări, 70 de miliarde de dolari plătiți dezvoltatorilor, din 2008 până acum, lucru despre care am scris deja. În ceea ce privește dezvoltatorii, aceștia vor avea ocazia să creeze pachete de actualizări și să le încarce separat, fără a afecta infrastructura. Evaluarea tuturor aplicațiilor va fi mai ușoară.

Va beneficia o schimbare completă a designului și va arăta complet diferit. Navigarea va fi mai fluentă, cu animații plăcute, etc. Va fi la fel ca Apple Music: o filă zilnică, jocuri, alte file evidențiate și recomandări bazate pe preferințele personale.

Altele

Nu vom simți foarte multe schimbări, dar Apple a lansat o mulțime de API-uri folosind AI, numite Core ML. Vision API pentru recunoașterea feței și Natural Languages API care va permite accesul la opțiunile de limbă dezvoltatorilor.

Apple face în sfârșit un pas în acest domeniu. Zvonurile devin realitate, dezvoltatorii primind ARKit și Motion-tracking API. Demo-urile au fost grozave. Vom avea umbre dinamice, bătăi spațiale spectaculoase și alte lucruri magice. Acest lucru va necesita ca toți senzorii să colaboreze perfect pentru a funcționa excelent. Un iPhone 7 Plus va fi foarte util pentru toate acestea iar subiectul va reveni din nou odată cu iPhone 8.

Acestea sunt noile caracteristici. Privind în ansamblu, au apărut multe caracteristici noi. Deși, este păcat că nu am obținut și funcții precum Dark Mode, Control Centr-ul personalizabil.

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.