imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Prețul de revânzare pentru un iPhone X e incredibil de ridicat


Potrivit informațiilor obținute de B-Stock, nu a mai existat vreodată un smartphone care să valoreze pe piața second-hand – la aproape un an de la lansare – 85% din prețul inițial.

Dispozitivele Apple au fost întotdeauna cunoscute pentru faptul că își păstrează valoarea de revânzare, comparativ cu alți participanți din piață. Faptul că sunt ușor de revândut a fost întotdeauna un motiv clasic pentru prețul inițial mai îndrăzneț cu care sunt lansate produsele Apple. Chiar dacă, inițial, plătești mai mult, mai târziu vei putea vinde produsul cu un preț ceva mai ridicat. Deci în decursul unui an vei ajunge cam la aceleași sume cheltuite pe un dispozitiv cu un preț mai scăzut, dar care nu poate fi vândut mai târziu.

Dacă prețul de revânzare ar fi măsura dispozitivelor Apple, atunci iPhone X trebuie să fie cel mai reprezentativ produs Apple.

Cel puțin asta spun cei de la B-Stock. Ei afirmă că nu a mai existat un astfel de dispozitiv care să-și mențină atât de bine prețul inițial în același punct al ciclului de viață. Potrivit datelor pe care le-au cules, în prezent, iPhone X se vinde pe piața second-hand din Statele Unite cu 85% din prețul inițial. Chiar și companiile ce cumpără în cantități mari trebuie să plătească în jur de 75% pentru fiecare produs.

Motivul din spatele acestor cifre trebuie să fie cererea neobișnuit de mare. Se pare că produsul nou e atât de popular în piață, încât chiar și cei care doresc să economisească ceva mai mult ar cumpăra mai degrabă un iPhone X second-hand în locul unui telefon nou, dar model mai vechi.

Source: 9to5Mac

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.