imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Poți utiliza Power Adaptor-ul de la MacBook pentru a încărca un iPhone?


Cele mai recente iPhone-uri sunt compatibile cu fast-charging. Dar cum poți ști dacă încărcătorul USB-C de la MacBook e potrivit pentru asta? Îți vom arăta ce trebuie să știi și la ce trebuie să fii atent.

Deși Apple nu a pus încă accent pe asta, cele mai recente modele de iPhone sunt compatibile deja cu fast-charging, funcție care îți permite să încarci jumătate din capacitatea totală a bateriei în doar 30 de minute. Am vorbit deja despre acest aspect: ai nevoie doar de un cablu Lightning/USB-C și un adaptor capabil de USB-C Power Delivery – cea mai ieftină variantă e cea de 29W.

De aici reies o mulțime de întrebări: cum rămâne cu adaptoarele care depășesc 29W? Dacă ai în casă un adaptor de 87W, îți trebuie unul mai mic? E posibil să încarci și iPad-urile? Cum rămâne cu încărcătoarele Android și alte dispozitive terțe cu care îți poți încărca iPhone-ul? Iată, în continuare, cele mai simple răspunsuri.

Vei avea cu siguranță nevoie de asta.

Dacă vrei să ai acces la un set de răspunsuri profesionale și complexe, ar trebui să vizitezi site-ul dedicat al celor de la Apple. Din fericire, paginile de suport acoperă toate aceste răspunsuri, iar noi îți putem spune pe scurt că:

  • Oricare dintre adaptoarele USB-C de 29, 30, 61 sau 87W e potrivit pentru fast-charging. Nu îți vei distruge dispozitivul, chiar dacă îl conectezi la adaptorul unui MacBook Pro i9 de 15”. Principalul motiv este că telefonul determină energia pe care o primește de la adaptor, nu invers.
  • Orice adaptor terț USB-C cu aceleași caracteristici poate fi potrivit pentru fast-charging, doar dacă e compatibil cu standardul USB Power Delivery (USB-PD), așa că le poți utiliza fără probleme.
  • Și da, câteva iPad-uri se pot încărca prin fast-charging. Iată lista completă a dispozitivelor compatibile cu fast-charging: iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, 12.9” iPad Pro (ambele generații) și modelul de iPad Pro de 10.5”.

Cu alte cuvinte, oricare dintre dispozitivele menționate mai sus se poate conecta la orice încărcător USB-C de MacBook sau alte adaptoare compatibile cu standardul Power Delivery, astfel încât să beneficieze de fast-charging.

via 9to5Mac

iPad Pro comingsoon
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.