imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Poți reinstala aplicații cumpărate în trecut pe iPhone-uri vechi?


Apple lansează noi și noi versiuni de iOS alături de noi iPhone-uri, și întrerupe suportul pentru dispozitivele mai vechi. Asta presupune, de asemenea, că nu vor mai fi capabile să descarce versiunile recente ale aplicațiilor. Însă cum stă treaba cu cele pe care le-am cumpărat deja?

În general, un iPhone primește suport software timp de 4 ani, însă nu devin inutil după asta. În principal pentru că poți reinstala versiunile precedente ale aplicațiilor cumpărate, dar și ale aplicațiilor gratuite.

Pentru a face asta, trebuie să intri în secțiunea Today din Apple Store și să alegi iconița cu figura ta, care se află în colțul dreapta sus și care duce la contul tău. Dacă pe sistem rulează Family Sharing, listează separat toate aplicațiile descărcate ale fiecărui user. Selectează userul tău pentru a vedea lista propriilor aplicații.

În această listă vei găsi toate aplicațiile pe care le-ai cumpărat vreodată. Ea include de asemenea acele aplicații care au nevoie de o versiune iOS mai nouă pentru a funcționa. Însă poți descărca o versiune precedentă, compatibilă cu sistemul iOS mai vechi ce rulează pe dispozitivul tău. E posibil ca aceasta să nu conțină câteva funcții de cloud sau update-uri de securitate.

E valabil pentru acele aplicații șterse care erau disponibile pentru o versiune mai veche de iOS, dar pentru care a fost lansată o a doua sau o a treia ediție, iar dezvoltatorul a șters-o pe cea veche.

 

Din nefericire, doar așa funcționează; așa că dacă ai cumpărat o aplicație pentru iOS 5, aceasta nu va fi disponibilă pentru iOS 11. Acestea vor apărea în listă, iar în App Store vor fi marcate cu un norișor luminos.

 

 

 

 

 

iPhone XR
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.