imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Poți ghici care e cel mai popular produs Apple?


O companie tocmai a publicat rezultatele unui studiu ce avea ca scop aflarea celui mai căutat produs Apple dintr-un lanț de magazine american. Nu e vorba despre primul dispozitiv care ți-a venit în minte…

Faptul că Apple a eliminat jack-ul audio de 3.5mm (inventat în urmă cu aproximativ 100 de ani) de pe iPhone 7 și 7 Plus, a generat o mulțime de schimbări neprevăzute în selecția de produse și pe piața de telefoane mobile în general. De exemplu, acestei inițiative, care la început a părut destul de radicală, i s-au alăturat o mulțime de alți producători care au adoptat modificarea propusă de Apple. Pe lângă asta, noua abordare a permis lansarea unor produse precum AirPods, care se presupune că vor pune bazele pentru dispozitivele portabile ale viitorului.

În afară de această tendință, se mai poate observa una, la fel de logică:

Anexele dongle (adică adaptoarele de toate felurile) au devenit cele mai populare produse Apple.

Cel puțin asta a reieșit din studiul celor de la Ceros, care s-a bazat pe cifrele furnizate de departamentul de vânzări al unui magazin universal care vinde, printre altele, și produse Apple. Mai nostim e faptul că acestea nu sunt cele mai populare dispozitive din categoria accesorii, ci dintre toate liniile de produse. Sunt chiar mai căutate decât iPhone-urile și iPad-urile.

Pe de o parte, trebuie să precizăm că iPhone-urile au fost luate în calcul separat, pe culori, iar asta a făcut ca studiul să fie ceva mai general – de aceea nu figurează în graficul de mai jos. Pe de altă parte, dacă ne uităm doar la ultimul trimestru, vedem că AirPods a devenit cel mai popular dispozitiv, însă la nivel general tot anexele dongle au rămas pe primul loc.

Avem de a face cu o situație cu adevărat duală. Apple are și nu are dreptate. Pe de o parte, se poate vedea că oamenii chiar preferă să utilizeze în continuare conectorii obișnuiți. Pe de altă parte, mai devreme sau mai târziu, piața va fi cucerită de dispozitivele wireles de tipul AirPods.

Notă: Desigur, aceste cifre provin dintr-un singur magazin universal. E posibil ca la nivel global, situația să fie cu totul alta.

Sursa: The Verge

Black Friday iPad
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.