imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Poți crea reclame pentru brandurile tale favorite


Trăim într-o lume tot mai polarizată în jurul brandurilor. Deja ceea ce porți sau folosești este un statement. Ești fan Apple sau Android? etc. Cei de la OHMYCODER, firmă cu sediul în Barcelona, s-au gândit să monetizeze această loialitate a fanilor pentru branduri și au dezvoltat o aplicație care îți permite să creezi ad-uri “personalizate” pentru brandurile tale preferate. Faci o fotografie și apoi poți suprapune peste aceasta unul dintre cele 500 de logo-uri predefinite pentru ca apoi să partajezi rezultatul pe rețeaua aplicației. Aplicația este dezvoltată pentru iOS și se numește Adictik. Se poate descărca gratuit aici din App Store.

Laura Santolaria, cofondatoare Adictik spunea că “ne-am dat seama că putem rezolva două probleme cu o singură aplicație”. “Pe de-o parte, utilizatorii generează din ce în ce mai mult conținut pentru branduri și totuși acestea par să nu reușească să aprecieze importanța fanilor lor. Pe de altă parte brandurile încearcă să se conecteze cu audiența țintă printr-o mulțime de canale”.

Adictik își propune să devină canalul de comunicare între branduri și utilizatori care să le înlocuiască pe toate celelalte. Cu alte cuvinte, un fel de “Instagram pentru branduri”, concentrându-se pe crearea și partajarea de poze.

iTunes Store
iTunes Store

“Cu Adictik am creat o aplicație care îți transformă pozele în reclame al căror erou principal ești, iar brandurile pot să le folosescă ca și conținut de brand, recompensându-și astfel fanii care au generat acest conținut” a adăugat Santolaria.

Un dezavantaj al aplicației ar fi faptul că există riscul ca unii utilizatori să creeze conținut negativ pentru branduri, sau să inverseze mesajul acestora. Un avantaj este faptul că aplicația oferă date statistice foarte detaliate care vor permite brandurilor să se folosească de ele pentru a crea competiții sau alte evenimente de marketing.

În acest scop Santolaria a introdus ceea ce ea a denumit hashtaguri vizuale: logouri și slogane special create pentru anumite evenimente legate de brand: “ Brandurile pot crea logo-uri efemere”.

O altă metodă de monetizare ar putea fi, conform celor dezvăluite de companie, abordarea directă a unor grupuri țintă cu campanii motivaționale. “ Un exemplu ar putea fi: Salut Steve, ți-ai băut deja Ristretto-ul astăzi? Ne-ar plăcea să vedem momentul tău Nespresso” a spus Santolaria dezvăluind apoi că se lucrează deja la câteva proiecte bazate pe această idee.

“Viziunea noastră este ca Adictik să devină cea mai mare agenție de publicitate, fără publicitari.” a adăugat aceasta.

sursa: TC

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.