imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Posibile funcții noi ale cititorului NFC din iOS 11


În această toamnă, când va fi lansată versiunea finală a iOS 11, aceasta va părea o actualizare gigantică pentru cei care nu au testat-o deja. Am avut deja mai multe articole cu privire la unele aspecte ale acesteia, dar nu am menționat niciodată etichetele NFC.

Tehnologia NFC se folosește pentru mai multe scopuri diferite. Nu este răspândită în întreaga lume, însă oferă foarte multe oportunități. Apple a construit primul cip NFC în iPhone 6. Deci, dacă aveți un telefon mai nou decât iPhone 5s, aveți cipul, chiar dacă nu știați despre el.

Până acum, Apple a folosit tehnologia NFC doar pentru tranzacțiile Apple Pay. Este un protocol Near-Field Communication. Nu este vorba numai de tranzacții bancare, ci și de comunicarea între două dispozitive. Telefoanele Android folosesc această tehnologie deja de o perioadă de timp, dar fără nici un fel de standarde, nu și-a atins potențialul.

Bănuim că foarte puțini dintre voi vor crede că Apple vine cu această idee acum. La ultimul WWDC au introdus framework-ul Core NFC. Acesta permite dezvoltatorilor să creeze aplicații care să comunice cu etichetele NFC. Funcționează destul de simplu. Este la fel de complicat ca o plată PayPass.

Cum funcționează și pentru ce este bun?

De fapt pentru orice. Puteți să-l plasați pe produse, pe panourile de informații despre transportul public, în restaurante în loc de meniu etc. Ca și în cazul Apple Pay, vă veți confrunta cu o fereastră pop-up. Vă informează că telefonul dvs. se conectează la o etichetă. Când se transformă într-o bifă, telefonul dvs. a citit toate datele furnizate.

Mai trebuie doar câteva exemple din viața de zi cu zi. Putem avea toate informațiile despre produsele de pe rafturi. Ca iubitor amator de vin, mă simt uneori complet pierdut între rafturi atunci când nu știu nimic despre podgoria, calitatea, vârsta sau pentru ce meniu sau masă a zilei sunt recomandate fiecare dintre sticlele întâlnite.

Ar fi mult mai ușor să scanați eticheta sticlei decât să navigați ore întregi pe internet pentru câteva informații.

Panourile din stația de autobuz vă pot oferi multe informații utile, mai ales dacă sunteți un turist și nu un rezident local. Ar fi atât de ușor să atingeți panoul cu telefonul și să aveți toate informațiile de care aveți nevoie, să spunem în limba engleză. Pentru a merge și mai departe, cât de ușor ar fi să cumpărați un bilet sau un abonament lunar fără tranzacții în numerar.

Asta ca să nu mai vorbim despre restaurante. Ar putea marca cu ușurință alergenii  pe un meniu electronic. Acesta ar putea include, de asemenea, o scurtă prezentare a specialităților, sau cel puțin fotografii. În cazul bucătăriei asiatice, mă pot pierde din prima secundă.

În general, este (doar) o caracteristică suplimentară de confort, care poate fi foarte practică. Și ceea ce o face și mai confortabilă este că și Apple Watch-urile au cipuri NFC. Deci, de cele mai multe ori e suficient să-ți ridici mâna.

sursa: MacRumors

dji
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.