imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Platforma Apple este relativ sigură dar atacurile “malware” se vor înmulți în 2016


Conform firmelor care se ocupă cu securitatea datelor, Symantec și FireEye, dispozitivele Apple vor fi din ce în ce mai mult în atenția “cybercriminalilor”. Cei de la Symantec susțin că numărul atacurilor care au țintit dispozitive iOS s-a dublat în acest an. De asemenea ei se așteaptă să fie țintit și sistemul de plăți Apple Pay.

Paradoxal, unul dintre motivele pentru care se vor înmulți atacurile la adresa dispozitivelor Apple este tocmai succesul acestora, a afirmat Dick O’Brien, cercetător la Symantec. Chiar dacă totuși numărul dispozitivelor Apple rămâne mai mic decât cel al dispozitivelor care rulează Windows sau Android, numărul atacurilor se va mări.

Anul acesta, media Mac-urilor infectate lunar a fost undeva între 10000 și 70000.

Este un număr mult mai mic decât cel al desktopurilor Windows (infectate) așa că nu e cazul să ne panicăm. Apple rămâne totuși o platformă relativ sigură dar utilizatorii de Apple nu-și vor mai putea permite să rămână nepăsători la problemele de securitate atât timp cât numărul infectărilor și cel al atacurilor pericolelor crește. – a mai declarat O’Brien

Studiul întreprins de acesta arată că numărul Mac-urilor infectate în primele nouă luni ale anului 2015 a fost de șapte ori mai mare decât cel al sistemelor infectate în tot anul 2014. O mare parte a acestor atacuri a fost reprezentat de așa numitele atacuri “greyware” – aplicații care nu sunt neapărat “malware” dar sunt totuși neplăcute pentru utilizatori oferind reclame nesolicitate sau înregistrând comportamentul acestora de navigare pe internet.

O altă problemă majoră găsită de cei de la Symantec în urma studiului este faptul că cele mai vulnerabile dispozitive iOS sunt acelea care au fost supuse unei proceduri de “jailbreak”.

De asemenea, la ora actuală corporațiile sunt ținte predilecte, iar acum Mac-rile au început să fie din de în ce mai folosite în aceste medii, ceea ce le face din nou ținte predilecte.

sursa: BBC

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.