imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Pilotați drone doar cu gesturile mâinilor?


Nu mai ai nevoie de antrenament Jedi pentru a muta lucruri cu mâinile, așa cum vedeam în Star Wars. O echipă de cercetători din Taiwan a rezolvat problema cu ajutorul tehnologiei.

Cercetătorii de la PVD+, din Taiwan, au scris un algoritm care folosește Apple Watch-ul pentru a controla drone, sau pentru a controla iluminarea cu ajutorul gesturilor din mâini.

PDV+, firmă care a fost fondată în 2013 de studentul Mark Ven împreună cu profesorul Yang Ming-der și alți trei membri, a dezvoltat un algoritm, numit Dong, care, instalat pe orice dispozitiv dă posibilitatea de a controla direcția acestuia.

În cadrul unei demonstrații în Park Lane Department Store de pe Gongyi Road în Taichung City, Ven a arătat cum poate controla doar prin gesturile mâinii zborul unei drone Parrot AR Drone 3.0, Apple Watchul de la încheietura mâinii sale fiind interpretul gesturilor sale și cel care controla drona de fapt.

Până acum aveam nevoie de dispozitive complicate pentru a controla drone, de acum încolo putem folosi dispozitivele pe care le purtăm deja, iar comportamentul și gesturile noastre interacționează direct cu acestea – folosind mâna pentru a controla zborul unei drone în mod direct.

Bineînțeles că deocamdată tehnologia se află la începuturi și are o seamă de neajunsuri, vântul și alți factori de mediu influențând mult rezultatele, iar bateriile terminându-se în doar 20 de minute, dar demonstrația arată potențialul acestei tehnologii.

De asemenea, Ven a mai demonstrat folosirea codului Dong pentru a manipula o sursă de lumină, nu doar prin aprinderea și stingerea acesteia ci și schimbând culoarea acesteia prin scrierea de litere.

Când aplaud de două ori lumina se aprinde, detectând că am aplaudat. Atunci când scriu litera “R” în aer, lumina se face roșie, iar atunci când scriu litera “Y” (yellow) lumina devine galbenă. La sfârșit, dacă mai aplaud de două ori lumina se stinge.

Echipa de la PDV+ a aplicat deja pentru un patent asupra software-ului Dong dezvoltat în Taiwan.

sursa: Reuters

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.