imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Philips Hue


Philips Hue este becul wireless care revoluționează iluminatul clasic. Constă într-un kit de 3 becuri LED, un bridge (consola wireless) conectabil la internet, care permite controlul acestora, un alimentator, un cablu de rețea și manualul cu instrucțiuni de utilizare.

Sistemul Hue funcționează pe baza tehnologiei ZigBee – un sistem sigur și fiabil pentru controlul scenariilor de lumina. De asemenea, actualizarea software sau firmware se poate face prin wireless, direct la sistemul Hue. Mai puțin cunoscută față de Bluetooth, tehnologia ZigBee este o normă de transmisiune de date, fără fir, ce permite comunicarea între mai multe aparate compatibile. Aceasta tehnologie funcționează cu un consum de energie destul de scăzut.

Sistemul de iluminat Hue este ușor de utilizat: se instalează becurile Hue, se pune bridge-ul în priză, se conectează la un router Wi-Fi și descarci aplicația Hue pe telefon sau tabletă, de pe platformele iOS și Android. Odată conectat, aceasta facilitează accesul la configurări. Din meniul acestei aplicații avem acces la controlul tuturor becurilor, având o multitudine de setări ale acestora.

Sursa : www.philips.ro
Sursa : www.philips.ro

Becurile Hue sunt relativ grele, cu profil din aluminiu, bulbul este din sticlă translucidă care protejează cele trei rânduri de leduri. Transferul de căldură se realizează mai eficient decât în cazul becurilor clasice cu bulb din sticlă.

Perioada de viață a lui Hue este de aproximativ 25000 ore, ceea ce le face o investiție pe o lungă perioadă de timp și cu un consum de 10 W, atunci când lumina atinge intensitatea maximă, comparativ cu un bec clasic cu incandescență de 40 W, care are o durata de viata de 1000 ore, iar lămpile CFL și fluorescente 10000 ore.

Deși la prima vedere becurile Hue par a fi niște becuri normale de culoare albă, ele pot lumina în nu mai puțin de 16 milioane de culori datorită faptului că ascund 3 leduri de culori diferite: roșu, galben și verde. Puterea luminoasă a unui bec Hue este de aproximativ 50 de wați, în timp ce consumul se rezumă la 10 wați.

Pe lângă avantajele legate de consumul redus de energie, utilizarea unui astfel de pachet vă aduce și aplicația Hue. Aceasta vă permite să vă definiți profile de luminozitate pentru fiecare moment al zilei. Dacă nu aveți chef să vă definiți propriile profile, Philips vine cu mai multe pachete de setări cu nume sugestive. Nu lipsește nici opțiunea de a defini orele de funcționare ale fiecărui bec în parte.

Caracteristici generale ale becului Hue:

  • soclu/bază/dulie: E27
  • durata de viață: 25000 ore
  • putere 10 W
  • tip lampă: LED
  • tensiune alimentare: 230 V
  • temperatura de culoare: 2000 – 6500 Kelvin

Având o luminozitate de 600 lumeni, echivalentă cu cea a unui bec cu incandescență de 50 W, becurile Philips Hue folosesc o matrice de LED-uri care pot fi programate pentru a emite culoarea dorită de utilizator. Aplicația pentru terminalele mobile permite ajustarea acesteia și a luminozității, permițând și alegerea unor șabloane gata prefabricate sau crearea unora noi.

Bridge-ul este centrul sistemului Hue, el permite conexiunea între aplicație și becuri, comunicarea dintre acestea fiind wireless. Este un dispozitiv conectat la rețeaua Wi-Fi prin router și poate conecta până la 50 de becuri Hue. Având un design plăcut el poate fi pus oriunde în casă.

HUE_3 HUE_4

Caracteristici generale bridge:

  • diamentru: 100 mm
  • lungime de bandă: 2400 – 2483,5 Mhz
  • tensiune alimentare 220 – 240 v
  • standby: 0,1 W

Folosește aplicația Hue pentru a-ți decora luminos cu propriile culori locuința ta, biroul tău, propriul mediu în funcție de activitatea pe care o desfășori. În modul „editare” se poate schimba în timp real culoarea și intensitatea unui bec până se ajunge la ambianța dorită. Se salvează și apoi se poate folosi mediul creat de dumneavoastră.

Fie că este vorba despre living, dormitor sau bucătărie, cu ajutorul telefonului sau tabletei se poate controla orice sursă conectată la Sistemul Philips Hue, care permite controlul wireless al luminii de oriunde din casă.

Puteți opta pentru nuanțele calde atunci când citiți, cele roșii pentru relaxare sau pentru momente romantice, iar cele reci pentru concentrare.

HUE_5HUE_6HUE_7HUE_8

Putem alege setarea „Concentrare” și toate becurile selectate își vor modifica lumina într-una cu un ton potrivit, care te va ajuta să rămâi concentrat și atent.

Alege setarea „Energize” și toate becurile selectate vor reda o lumina strălucitoare și vibrantă.

Functia Timer permite schimbarea intensității luminoase în mod treptat pe parcursul unei perioade prestabilite.

Utilizați Hue lux ca lumină de deșteptare. Presetarea acesteia cu o creștere treptată a intensității luminoase te va trezi din somn într-o maniera blândă fără sunetele deranjante ale unei alarme clasice. De asemenea, această funcție permite stingerea treptata a luminii, ajutând astfel la un somn natural, neforțat de schimbarea bruscă a luminii.

Datorită conexiunii la internet puteți controla aceste surse de iluminat de oriunde, fie că plecați în vacanță și vreți să pară că sunteți acasă, fie să se aprindă înainte să ajungeți acasă pentru a nu fi întuneric în acel moment. Puteți seta luminile să vă trezească dimineața sau să pâlpâie când primiți un mail, sms sau aveți vreun apel. Dacă ați uitat lumina aprinsă acasă și sunteți la birou, cu o simplă apăsare pe telefon le puteți opri imediat și nu vor mai consuma energie până când veți ajunge acasă după program. De asemenea, lumina poate fi programata să se aprindă sau să se stingă la o anumită oră.

Experimentați Ambilight în jurul dumneavoastră cu aplicația Philips Ambilight + Hue. Permiteți televizorului cu Ambilight și becurilor Hue să comunice prin intermediul aplicației pentru a vă bucura de emoția, puterea și culoarea Ambilight în întreaga casă. O puteți regla pentru a se potrivi stilului dumneavoastră.

Televizorul dumneavoastră cu Ambilight poate crea muzică prin culoare, dar dumneavoastră sunteți cel care o manevrați. Prin glisarea butonului pentru intensitatea culorii de la dreapta la stânga, puteți să vă jucați cu intensitatea culorii.

Funcția de iluminat cu telecomanda este deja cunoscută, însă opțiunea de a schimba culorile și de a controla de la distanță îi oferă lui Hue un mare avantaj.

Până acum produsul a avut un mare succes în rândul pasionaților de tehnologie, însă prețul i-a ținut la distanță pe cei reticenți. Din fericire, Philips Hue au o perioada lungă de viață.

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.