imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Phil Schiller: “Am avut o săptămână proastă”


Vicepreședintele senior al Apple pentru Worldwide Marketing a acordat recent câteva interviuri: el a vorbit despre Face ID. De data aceasta, cei de la The Telegraph l-au intervievat și deși i-au pus niște întrebări dificile, Schiller le-a răspuns la toate.

Interviul a început cu rundele obișnuite de întrebări. Schiller a reamintit că:

a fost un an cu totul special și nou pentru noi. Am plănuit asta de foarte mult timp, am vrut să avem ocazia de a crea un telefon de nouă generație, așa cum am făcut în fiecare an și ăsta a fost 8-ul.

Apoi a explicat de ce iPhone X este mai nou decât cel mai nou:

În același timp, am vrut să creăm ceva care să fie și mai agresiv, să fie și mai diferit de ceea ce face iPhone-ul în mod normal, și acesta este iPhone X. Este ceva ce nu am mai făcut așa, dar a funcționat foarte bine.

După aceea, jurnalistul de la The Telegraph i-a pus câteva întrebări mai dificile. El l-a întrebat pe Schiller de ce Apple vinde în prezent cinci modele diferite de iPhone (SE, 6s, 7, 8 și X), lucru care ar putea face paleta puțin aglomerată. Schiller nu a fost de acord, spunând că este foarte bine, deoarece modele diferite satisfac nevoi diferite. El nu a confirmat sau negat dacă va apărea o actualizare a iPhone-ului SE în curând.

Următoarea întrebare a vizat produsul HomePod și amânarea acestuia. Răspunsul lui Schiller, care s-a bazat în principal pe principiul “nu vrem să fim primii, ci cei mai buni”, a fost următorul:

Suntem la începutul acestei piețe a difuzoarelor inteligente pe care ni le dorim în casele noastre. Unora dintre companii le place să lanseze produse, chiar dacă nu cred că vor avea succes la început, nouă ne pasă foarte mult de calitatea lucrurilor pe care le facem disponibile și dacă încă nu sunt gata, nu sunt gata.

După aceea, a venit o întrebare și mai complicată: cum se face că sunt mai multe bug-uri, decât de obicei, în sistemele lansate recent de Apple?

Răspunsul lui Schiller a fost următorul:

Am avut o săptămână proastă. S-au întâmplat câteva lucruri, asta-i tot. Echipa va efectua auditul sistemelor, va analiza cu atenție procesele și va căuta răspunsuri pentru a face tot ce se poate pentru a împiedica ca aceste lucruri să se întâmple din nou.

Asta înseamnă că compania este conștientă de probleme și că acestea pun într-o lumină negativă compania. Probabil că vor examina procesele de validare și se vor reorganiza. Este bine de știut, nu există nimic altceva de făcut după această perioada neplăcută.

sursa: 9to5mac

iPhone XR
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.