imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube
Iconița pentru documente PDF ce au fost comprimate

PDF – cum se face compresia pe Mac


Dacă vrei să-ți salvezi documentele într-un format disponibil pe toate platformele existente, cel mai potrivită alegere pentru documentele text e formatul PDF. Cu toate astea, vei genera un fișier cu o dimensiune relativ mare. Hai să vedem ce poți face pentru a-i reduce dimensiunea.

Utilizăm formatul PDF în fiecare zi. Aceste fișiere pot fi afișate și editate de oricine. Sunt simplu de citit, și au o calitate ridicată de redare. Cu toate astea, dimensiunea documentelor mai lungi poate ajunge la zeci sau chiar sute de megabiți. Iar dacă se întâmplă să ai mai multe astfel de documente, poți umple destul de repede memoria unui iPhone sau iPad.

Computerele Mac beneficiază de o funcție ascunsă ce poate reduce dimensiunea fișierelor PDF cu o reducere minoră a calității. În cazul documentelor alcătuite doar din text, funcția nu va face nicio modificare. Dacă documentul include și fotografii, atunci calitatea acestora va fi redusă. De acum, poți reduce în cunoștință de cauză dimensiune fișierelor.

Pentru un PDF cu dimensiuni reduse, utilizează funcția integrată de compresie

Caută în Finder cel mai mare document PDF. Deschide-l în modul Preview, apoi deschide meniul File și alege Export… De aici poți crea cu ușurință copia fișierului, îl poți redenumi, poți adăuga etichete și poți realiza compresia. Dacă modifici doar metoda de compresie, e foarte simplu să rescrii același fișier. De acum, acesta va avea doar o zecime din dimensiunea originală.

Pentru Quartz Filters, trebuie să alegi „Reduce File Size”. S-a dovedit că această opțiune e cea mai utilă, dar merită să le încerci și pe celelalte. Nu poți vedea rata compresiei, dar nici nu ai nevoie de asta. În anumite cazuri, aceasta poate reduce dimensiunea fișierului cu 90-95%, iar în general se realizează o compresie de 50-60%.

Notă: Dacă încerci să comprimi un fișier mai mic (de exemplu de 1.5 MB), atunci e posibil ca rezultatul să aibă o dimensiune mai mare decât originalul.

Află mai multe: Duplicarea fișierelor pe Mac | Salvează PDF-uri în Safari

Vezi oferta de produse iStyle!

tradeinmba
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.