imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Patru sfaturi despre ce trebuie să faci înainte să instalezi macOS High Sierra


Momentul de lansare a noului sistem de operare desktop de la Apple, macOS High Sierra, se apropie cu pași repezi. Pentru ca actualizarea sistemului să aibă loc fără probleme, ar fi bine să iei în considerare următoarele lucruri.

1. Ai nevoie de un backup de siguranță!

Știm, îți tot repetăm acest lucru de fiecare dată când urmează o actualizare majoră a sistemului, și nu mulți oameni iau în serios acest sfat, dar crede-ne pe cuvânt atunci când spunem că acest pas chiar este unul important. Dacă este un moment când chiar trebuie să creezi un backup de siguranță, atunci acesta este cel potrivit, când e vorba despre o schimbare majoră a versiunii. Nu durează deloc mult și poți scăpa de nervii de nedescris pe care i-ai fi avut dacă făceai un backup folosind Time Machine înainte de a da start update-ului.

2. Trebuie să ai ultima versiune a aplicațiilor!

Noua versiune macOS nu are un nou nume și un număr mai mare fără motiv, ci pentru că vor avea loc o mulțime de schimbări în sistem. Nu o sa fie nici anul acesta diferit: de exemplu, va fi introdus noul sistem de fișiere APFS. Poți citi mai multe despre el aici. O asemenea schimbare poate determina o mulțime de probleme de compatibilitate.

Trebuie să mulțumim celor mai mulți dezvoltatori care au lucrat zi și noapte de când a avut loc WWDC,astfel încât aplicațiile să fie compatibile cu sistemul care va fi ansat în acest început de septembrie. De aceea este extrem de important să actualizezi toate aplicațiile care îți cer acest lucru. Așa că nu vei avea nicio surpriză atunci când dai restart sistemului cu macOS High Sierra.

3. Dezactivează aplicațiile care se deschid odată cu sistemul de operare

Acest sfat este parțial legat de celălalt pont – o aplicație care nu este compatibilă poate cauza diverse probleme, mai ales atunci când se deschide odată cu sistemul și, astfel, nu vei avea nicio șansă să o deschizi. Jurnalistul de la AppleWorld.Today a fost nevoit să învețe din greșeli când a actualizat sistemul la cea de-a opta versiune beta High Sierra. Una dintre aplicațiile care porneau automat a înghețat procesul de instalare atât de tare încât, la un moment dat, s-a blocat complet.

Computerul a pornit ușor după o închidere forțată, dar au existat anumite probleme după intrarea în sistem: tastatura și trackpadul nu răspundeau la comenzi și o fereastră transparentă și gri acoperea întreg ecranul. S-a dovedit a fi vorba despre o aplicație care nu a fost actualizată de ani de zile și care s-a deschis odată cu sistemul.

O cale prin care poți evita o asemenea situație este să mergi în System Preferences > Users & Groups > Login Items înainte de a porni update-u și să dezactivezi lansarea automată pentru fiecare element din listă care nu a fost creat de Apple. Odată ce actualizarea a fost făcută, vei putea, desigur, să le activezi din nou, dar ar fi bine să verifici totuși și compatibilitatea dând câte un restart după fiecare element activat.

4.Păstrează-ți calmul

Știm că toată lumea a așteptat cu nerăbdare noua versiune. Și noi la fel! Cu toate acestea, este bine să avem răbdare și să așteptăm puțin. Asta este recomandat acum deoarece, deocamdată, pur și simplu nu există un server park care să se descurce cu numărul de descărcări care vor avea loc în ziua lansării, așa că probabil va dura ore întregi ca noul sistem să fie descărcat.

Deși perioada beta a durat mai mut de trei luni,  lucru deloc întâmplător, iar în mod normal nu ar trebui să apară nicio problemă, există posibilitatea ca o eroare fatală să se strecoare pe undeva. De obicei, Apple rezolvă aceste greșeli în cel mai scurt timp, dar te sfătuim să mai aștepți câteva zile până când toate posibilele erori vor avea rezolvare, mai ales dacă noul update nu este o chestiune de viață și de moarte și nu ești obligat în vreun fel să folosești din prima secundă High Sierra. Ca bonus, nu vei fi nevoit să aștepți ore până se descarcă tot pachetul.

sursa: AppleWorld.Today

oldMBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.