imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Patru moduri prin care poți să verifici starea bateriei


Bateria iPhone-ului tău se descarcă constant? Telefonul se închide brusc? Hai să aruncăm o privire pe modul în care poți urmări starea bateriei. S-ar putea să fie nevoie de o înlocuire a acesteia. 

Bateriile iPhone-urilor și ale iPad-urilor pot afecta experiența de utilizare a dispozitivelor atunci când nu mai funcționează corect. Pe măsură ce numărul ciclurilor de reîncărcare crește, structura bateriilor Li-ion devine tot mai slabă iar acestea nu mai sunt pot să stocheze la fel de multă energie ca la început. Astfel, dispozitivele trebuie încărcate din ce în ce mai des, ceea ce grăbește degradarea bateriilor. Dar cum putem avea acces la informații precise privind starea bateriei?

Aceasta este o problemă importantă de când am aflat că Apple, printr-un update software, a diminuat performanța unor iPhone-uri pentru a asigura mai multă stabilitate dispozitivelor cu o baterie slăbită. Așa cum am mai spus în articolele noastre iOS 11.3 va include o nouă secțiune în meniul Settings pentru a-ți permite să decizi dacă vrei să încetinești dispozitivul și pentru a-ți oferi informații despre starea bateriei. Până când iOS ne va asigura aceste posibilități, nu ne rămâne decât să verificăm direct pe iPhone / iPad, în Console, să folosim aplicații specializate în acest scop sau să cerem un răspuns chiar de la Apple.

Verificarea pe iPhone și iPad

Înainte de toate, cel mai simplu mod de a verifica starea bateriei este să intri în meniul Settings > Battery și să verifici dacă sistemul te anunță că ar exista o problemă. Nu este o metodă 100% sigură din moment ce doar în anumite cazuri sunt afișate mesaje de avertisment, dar, dacă găsești un astfel de mesaj, cel mai bine ar fi să pornești spre cel mai apropiat service.

Verificarea prin Console

Aplicația Console este preinstalată pe fiecare Mac. Ai nevoie doar de un cablu lightning. Conectează-ți dispozitivul la computer și nu uita să-i acorzi încredere. Pornește aplicația Console, alege ce dispozitiv vrei să verifici (iPhone sau iPad) și introdu cuvântul cheie  “batteryhealth” în bara de căutare. Vor fi afișate mai multe informații, iar pe cel de-al treilea rând ar trebui să găsești starea bateriei. Dacă vezi afișat mesajul “BatteryHealth = Good”, atunci totul este în ordine.

Verificarea cu o aplicație third-party

Ce faci dacă îți dorești un raport detaliat despre starea bateriei? Există mai multe aplicații disponibile, create de dezvoltatori. Cea mai populară este coconutBattery. Este folosită în principal pentru a verifica starea bateriei Mac-urilor, dar funcționează și în cazul dispozitivelor iOS. Rezultatele sunt de încredere, însă nu la fel de sigure ca un diagnostic venit chiar de la Apple.

Verificarea prin Apple Support

Dacă metodele descrise mai sus au avut rezultate încurajatoare, probabil bateria telefonului tău este în stare bună, însă poți cere și părerea producătorului pentru mai multă siguranță. Trebuie doar să intri pe pagina Apple Support dedicată țării tale și să contactezi compania. De cele mai multe ori, aceștia pot identifica problema de la distanță.

Poți de asemenea să contactezi Apple Support pe Twitter, trimițând un mesaj în care să incluzi numărul de serie al iPhone-ului tău și versiunea de iOS instalată. Cei de la Apple îți pot spune dacă este cazul să schimbi bateria. Încearcă să-i contactezi, noi am avut experiențe pozitive cu departamentul de asistență de la Apple.

Dacă vrei ca schimbarea bateriei iPhone-ului tău să fie gratuită, nu uita să verifici dacă telefonul tău îndeplinește condițiile cerute de programul lansat de Apple în acest sens și te poți îndrepta spre un service iSTYLE.

MB
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.