imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Oricine poate să vă citească mesajele în Gmail


Deși Google a promis că nu va mai face astfel de lucruri, terții pot accesa mesajele tale din Gmail. S-a constatat că nu doar roboții, ci și angajații umani pot citi e-mail-uri dintre cele mai personale. 

Anul trecut, pe vremea asta, Google a anunțat că va respecta noile directive privind conturile Gmail și a promis că nu va folosi datele personala din e-mailuri în scopuri comerciale. Din păcate, această măsură, care respectă mai mult viața privată digitală, este inutilă dacă entitățile externe pot face tot ce doresc cu emailurile.

Wall Street Journal a avut un rol important în scandalul actual, iar Internetul a explodat de-a binelea pe tema asta. Personal, nu înțeleg cu adevărat această indignare, de vreme ce întreaga problemă se referă la următoarele: dacă utilizatorul dă acces la e-mailurile sale, acei indivizi care doresc să aibă acces vor profita, bineînțeles, de asta. Evident, majoritatea oamenilor aprobă în mod automat aproape totul, fără să citească ceea ce este subiectul principal al contribuției și din când în când problemele menționate mai sus îi iau pe oameni prin surprindere, sau doar încep să-și pună problema și devin îngroziți și șocați.

Cu toate acestea, este oarecum șocant să ne gândim că nu doar algoritmii pot verifica scrisori anonime în oceanul Big Data, dar și angajații umani. Cum ar fi, de exemplu, o companie intitulată “Cale de întoarcere”, care se ocupă cu adunarea de informații din e-mailuri pentru a le utiliza în campanii de marketing, pe care le vinde mai târziu pentru sume mari. Se estimează că această companie ar putea avea acces la 2 milioane de e-mail-uri.

Oricum, ar trebui să fii conștient de ceea ce aprobi sau dezaprobi, deoarece dacă ești atent, diferite companii pot să abuzeze de datele tale personale. Cu toate acestea, Google face posibilă supravegherea permisiunilor pe care le-am acordat, prin urmare le putem și retrage. Deci, dacă ți-ai dat seama că nu ai reușit până în prezent să îți protejezi datele personale în mod corespunzător, nu uita că nu este niciodată prea târziu să revii asupra lucrurilor care ți-au scăpat din vedere 

Apple și-au lansat propriul website dedicat protecției datelor unde poți verifica și ce date personale de-ale tale a salvat compania.

Sursa: AppleInsider

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.