imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Opinii mixte despre prima serie producție proprie Apple Music


Compania de streaming de muzică și-a accelerat ritmul anul acesta. A fost lansată prima producție proprie marca Apple, disponibilă prin serviciul Apple Music. Dar cine spune că, dacă Apple este o companie lider în domeniul tehnologiei informației, ei pot și să producă o serie bună despre asta?

Nu credem că este erezie să spunem că seria Planet of the App’s nu este bună. Este mai degrabă undeva între mediocru și slab și abia atinge nivelul de trecere. Poate că ar fi chiar și Tim Cook de acord cu asta, ceea ce creează o situație destul de ciudată. Mai ales atunci când încearcă să creeze o serie despre cel de-al doilea cel mai important grup legat de companie, dezvoltatorii înșiși și platforma care aduce milioane de dolari în buzunarele Apple.

Criticile apărute pe tot internetul spun că există trei factori principali care explică de ce Planet of the App’s nu a reușit să fie așa cum ar fi trebuit să fie. Esența seriei este: concurenții au 60 de secunde pentru a convinge juriul că ideea lor de aplicație merită să fie dezvoltată. Concurenții care trec de această probă ajung pe mâna unui mentor care-i ghidează până ce aplicațiile lor sunt încărcate în App Store unde audiența poate urmări în mod constant actualizările.

Exclusivism

Păcatul cel mai ușor de iertat în legătură cu seria este faptul că este exclusiv Apple Music, adică este disponibil numai prin serviciul respectiv – deși puteți instala serviciul de streaming al Apple și pe Android. Este destul de evident că atunci când sunteți înconjurat de produse Apple și sunteți interesați de programare și dezvoltare, ar trebui să puteți urmări episoadele pe iPhone, iPad, Apple TV și pe Mac, de asemenea.

Cu toate acestea, acest segment de utilizatori este destul de mic, iar seria este destul de neinteresantă în majoritatea timpului, mai ales pentru cei cărora le place muzica lui Drake și Jay Z, astfel încât acest conținut abia ajunge la cei care ar putea fi de fapt interesați de el. S-ar putea să fi fost o alegere mai bună pentru a începe marele proiect de serie Apple cu Carpool Karaoke; totuși, acesta este cel mai mic lucru negativ despre Planet of the Apps.

Echipa de mentori

Echipa este formată din patru persoane cunoscute mai ales din cultura pop. Will.i.am face parte din această echipă, el fiind cunoscut mai ales pentru proiectul său eșuat cu Puls smartwatch și pentru carcasa iPhone cu camera de 14MP și o tastatură, pe lângă muzica sa. O avem, de asemenea, pe Gwyneth Paltrow, a cărui companie de lifestyle a devenit cunoscută pentru informațiile lor pseudo-științifice; Jessica Alba, a cărei companie numită Honest (cine s-a gândit la acest nume?) are un produs de protecție solară care a cauzat iritații grave anumitor clienți, ceea ce le-a adus un proces de 1,5 milioane de dolari.

De asemenea, să nu uităm de Gary Vaynerchuck, care probabil se gândește mai mult la programele de consiliere și formare profesională ale companiei sale decât la participanți. Toate acestea sunt doar de suprafață, desigur; nu contează cât de populari sunt mentorii, ci cât de cunoscuți sunt și acești patru oameni sunt cu siguranță cunoscuți. Dacă există oameni care pot vinde o serie, atunci ei sunt acei oameni. Este păcat însă că le lipsește complet credibilitatea în rolurile lor din serie.

Conținut irelevant, aplicații stupide

Înțelegem că o serie nu se face de pe o zi pe alta, dar într-adevăr nu înțelegem cum au putut lansa un episod în care mentorii au văzut oportunitatea într-una din aplicațiile AR ale dezvoltatorilor, dar și în jocul în sine și au încurajat dezvoltatorul să continue să lucreze la joc. Toate acestea întâmplându-se la doar o zi după ce Apple a introdus ARKit la WWDC, care a ucis toate ideile similare deja existente, fiind gratuit și standardizat.

Ultima picătură, care ne-a făcut să ne pierdem speranța în legătură cu seria a fost “strălucita” idee a lui Will.i.am pentru o aplicație în care am putea vorbi cu un câine virtual care are acces la calendarul dvs. și chiar și la contul dvs. personal Instagram. Câinele ar putea ucide animalele de companie virtuale ale altor utilizatori. În plus el s-a gândit că dacă tot este parțial responsabil pentru ideea acestei aplicații, ar trebui să fie listat și el ca co-fondator în compania concurentului, lăsând deoparte faptul că aplicația a primit un feedback oribil în App Store.

Planet of the Apps este o experiență pe care vrei să o uiți după ce ai suferit de-a lungul primelor episoade. Există o lipsă totală de concept, deși a fost o idee excelentă din partea Apple, să ne introducă în propria lume prin intermediul televiziunii. Aceasta probabil nu a fost nici prima, nici ultima încercare eșuată; sperăm că Carpool Karaoke va fi mai bun decât acesta.

Nu vrem să descurajăm pe nimeni să urmărească cel puțin un episod din Planet of the Apps. Aruncați o privire dacă doriți, dar pentru ca acest lucru să se poată întâmpla, veți avea nevoie de abonament Apple Music (de la care vă puteți dezabona așa, dacă doriți).

iPhone XS unicredit
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.