imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Opera dedicată lui Steve Jobs este pregătită pentru premieră


Nu ne-am putut decide cu adevărat dacă aceasta înseamnă moartea lumii moderne așa cum o știm sau dacă este un lucru normal să fie creată o operă despre viața lui Steve Jobs. Cu toate acestea, deoarece spectacolul a fost creat de compozitori și scriitori profesioniști, premiera de sâmbătă va fi probabil un succes.

Căutați pantofii buni de piele și călcați cămășile albe de bumbac: încă nu este prea târziu să luați un avion pentru a ajunge la Santa Fe Opera, unde sâmbătă va avea premiera spectacolul “The (R)evolution of Steve Jobs”. Pentru a fi sinceri, am avut doar o vagă idee că acest lucru era în pregătire, cu niște nume foarte cunoscute pe afiș, dar cine ar fi crezut că vor face o operă despre Steve Jobs?!

Ok, l-am iubit cu toții. A fost un lider mare pentru Apple, a avut o mulțime de idei inovatoare, dar totuși, el a fost un om de afaceri până la urmă. Dacă lăsăm deoparte din viața lui implicarea la Apple, el nu a fost doar mult mai interesant decât o persoană obișnuită, doar că a avut niște capricii ciudate. Probabil acesta este și motivul pentru care filmele create despre viața sa sunt atât de slabe, iar întrebarea este complet valabilă și atunci când vă întrebați de ce ar fi o operă mai bună? Oare de ce genul ăsta? Ce ar mai putea spune despre Steve Jobs? Să nu mai vorbim de faptul că opera este considerată a fi o artă înaltă. E genul lui Wagner și Mozart. Unde se află Jobs în toate astea?

Apoi ne gândim, de ce nu? Au fost atât de multe evenimente dramatice în viața sa: relații de familie nerezolvate, eșecuri, încercări, rezistență, speranță și apoi povestea în care el a luat o companie și a transformat-o într-una de succes care acum valorează miliarde de dolari – deci de ce nu ar trebui să existe o operă despre viața lui? Mai ales că Mason Bates este compozitorul uverturii, iar Mark Campbell a scris libretul. Bates este al doilea cel mai frecvent jucat compozitor încă în viață în Statele Unite, în timp ce Campbell a câștigat un premiu Pulitzer în 2012, deci ei sunt foarte buni la ceea ce fac.

“Ceea ce mă fascinează despre povestea lui Steve Jobs este că omul care a miniaturizat și simplificat comunicarea noastră umană în aceste mici dispozitive a avut atâtea probleme cu complicațiile vieții umane”, a spus Bates.

Opera durează aproximativ 90 de minute și, după cum puteți vedea din citatul de mai sus, se va concentra în primul rând pe relațiile umane pe care le-a avut Steve Jobs. În consecință, vor apărea personaje precum Paul Jobs, Steve Wozniak, Laurene Powell Jobs sau Chrisann Brennan. Autorii au declarat că nu doresc să-l judece sau să-i ridice o odă lui Jobs, ci pur și simplu doresc să ne arate istoria unei vieți. De aceea narațiunea va avea salturi de la un eveniment la altul, de la o amintire la alta, nu va urma viața lui Jobs într-o ordine cronologică.

Dacă se întâmplă să fiți prin în acea zonă, mergeți cu siguranță și spuneți-ne cum a fost!

sursa: Macrumors

oldMBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.