imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Coperta Oddmar

Oddmar: O aventură colorată cu vikingi


Uneori dăm peste anumite jocuri din App Store ce rulează doar pe iPhone, dar care ar fi destul de distractive și pe alte platforme. Oddmar e unul dintre aceste jocuri. Acțiunea se bazează pe legendele cu vikingi, iar jocul are o grafică excelentă și o poveste captivantă.

Mobge a dezvoltat această capodoperă timp de patru ani. Cel mai recent joc al acestui studio de dezvoltare, Leo’s Fortune din 2014, este în continuare în topul celor mai populare jocuri. Potrivit creatorilor, pasiunea pentru serialul Vikings i-a inspirat să înceapă dezvoltarea unui joc. Creația e atât de impresionantă, încât a câștigat imediat premiul pentru design oferit de Apple anul acesta. În plus, App Store prezintă în continuare aplicația ca fiind conținut exclusiv iOS.

Oddmar e un joc de acțiune-aventură la care se adaugă obiecte ce pot fi mișcate și lupte cu săbiile ce te poartă prin fiecare nivel. Ai șansa de a încerca singur atmosfera jocului în 24 de nivele.

Protagonistul poveștii e un viking caraghios a cărui misiune e să-și salveze compatrioții care e află sub influența unui blestem. Pe timpul aventurilor vei avea ocazia de a explora patru dintre cele Nouă Tărâmuri ale mitologiei nordice.

Oddmar: Gameplay

Jocul e destul de simplu. Cu degetul mare de la mâna stângă poți controla mișcările și poți alerga, iar cu degetul mare de la mâna dreaptă poți sări și te poți lupta. Pentru a parcurge fiecare nivel, trebuie să distrugi sau să muți diferite obiecte într-o perioadă limitată de timp. În fiecare nivel vei întâlni anumiți monștrii care vor încerca să te împiedice. Cu toate astea, armurile și armele pe care le poți achiziționa cu runele de aur colectate în timpul jocului îți vor fi de mare ajutor.

Întregul joc curge destul de bine, iar experiența e destul de dinamică. Gameplay-ul ne amintește cumva de faimosul joc Ori and the Blind Forester, iar asta nu e puțin lucru.

Grafica

De departe, punctul forte ala jocului e grafica. Fiecare stagiu e creat separat. Midgard și peisajele sale cu pășuni verzi și animale seamănă cu o lume de basm. În inima pădurilor Alfheim e o senzație sufocantă și întunecată. Ghețarii înzăpeziți din Jotunheim te vor face să îngheți de frig, în timp ce adâncurile arzătoare din Helheim te vor face să transpiri.

În principal, Oddmar e plin de provocări. Deși poți parcurge întreg scenariul jocului în câteva ore, ca să rezolvi perfect fiecare nivel durează foarte mult. Fiecare etapă conține trei bănuți de aur ascunși și un portal ce te introduce într-un mini-joc. Pentru a le găsi pe toate e nevoie de un nivel foarte ridicat de atenție. Uneori, poți da peste câte un boss încăpățânat, care e destul de dificil de ucis.

Coloana sonoră

Ar fi păcat să nu amintim și de muzică sau componenta vocală a jocului. Întreaga experiență de gaming a devenit completă printr-o colecție de piese muzicale instrumentale din Suedia secolului 15. Tonurile pieselor sunt antrenante și se potrivesc perfect cu grafica jocului. Animațiile ca de basm dintre nivele au fost narate de Julian Casey, a cărei voce e posibil să o cunoști din seria Assassin’s Creed.

E destul de dificil să spui ceva rău despre Oddmar. Nu e nicio surpriză că vorbim despre o piesă excelentă în App Store. Dar jocul nu e nici pe departe perfect. Pe modelele de iPhone fără buton Home, se poate întâmpla ca, uneori, un swipe menit să livreze o lovitură devastatoare inamicului să deschidă comutatorul iOS pentru aplicații native.

În afară de această problemă minoră, putem afirma cu tărie că jocul își merită din plin prețul. În loc să-ți comanzi o pizza, ai putea să-ți iei Oddmar. Durează mai mult și nici nu te îngrașă. :)

Descarcă Oddmar din App Store (For iPhone și iPad)

Vezi oferta de produse iStyle!

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.