imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Odată lansat iOS 11, iPhone-ul dvs. vă va putea ghida oriunde


Alte fragmente de cod au dezvăluit informații despre viitoarele dezvoltări care ne vor veni de la Apple. Vinovatul nu a fost de data aceasta firmware-ul HomePod-ului. Felix Lapalme a observat că aplicația Maps va folosi ARKit în iOS 11. Asta înseamnă că hărțile Apple vor avea noi elemente de realitate augmentată.

Pe lângă multe alte lucruri, ARKit este unul dintre cele mai importante lucruri noi aduse de iOS 11. Această platformă nouă creează o oportunitate pentru dezvoltatori de a integra în aplicații elemente bazate pe realitatea augmentată. Probabil Apple se așteaptă ca în urma acestei dezvoltări iOS-ul să devină în curând cea mai mare platformă AR din lume. În plus, se pare că realitatea augmentată se poate strecura în funcțiile de bază ale telefonului, existând semne ale faptului că iPhone-ul poate deveni în curând ghidul nostru personal de călătorie.

Felix a observat mai întâi elementele 3D din codul Maps, după care a observat că harta va folosi probabil și camera pentru navigația “turn-by-turn”, ceea ce face totul mai clar. Apple nu a spus încă nimic despre această funcție, asta însemnând că ei își doresc să dezvăluie aceste lucruri și alte funcții AR similare la introducerea iPhone 8. A încercat și Google să creeze ceva similar. Proiectul Tango a fost un ghid util în muzee și centre comerciale, dar inițiativa s-a dovedit a fi puțin prea simplistă pentru a deveni interesantă.

O soluție similară creată de un alt dezvoltator:

Nu este un secret faptul că Apple intenționează să îmbunătățească aplicația Maps cu mai multe informații și opțiuni. Deși navigația asistată de realitatea augmentată poate părea ciudată la început (cine și-ar dori să-și țină telefonul în față toată ziua), dacă cineva ar putea găsi o soluție interesantă și utilizabilă pentru asta atunci cu siguranță vorbim despre Apple. Până acolo însă mai este drum lung și probabil foarte multe vor depinde de reacția utilizatorilor și a dezvoltatorilor la noile caracteristici ARKit din iOS 11.

sursa: Tech Crunch

newMBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.