imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Oda unei fantastice și prea puțin mediatizate funcții din iOS


Ții minte că sistemul completează automat codurile pe care le primești prin SMS în timpul procesului de înregistrare? Nu? Nicio problemă, și noi am uitat. Cu toate astea, această opțiune se află la locul ei și funcționează la fel de bine. E timpul să ne bucurăm!

În spatele acestui articol nu a stat o idee anume, pur și simplu am dat peste această funcție și ne-am dat seama că, de la introducerea iOS 12, nu am spus niciun cuvânt despre ea. Ba chiar ne-a trecut prin minte că e o opțiune destul de cool. Hai să vorbim puțin despre ea.

Ideea e că iOS 12 e prevăzut cu o nouă funcție care, atunci când te autentifici undeva prin intermediul unui cod pe care îl primești pe telefon, permite sistemului să copieze acel cod din SMS și să îl afișeze automat în căsuța de înregistrare.

Nici nu-ți poți imagina cât de tare e!

Nu ne-am gândit niciodată la cât de complicat ar putea fi procesul copierii acestor coduri, dar acum, când am realizat că nu trebuie să mă ocup de asta, ne-am dat seama că e destul de complicat. Ei bine, ce am avea de făcut în mod normal în astfel de cazuri? Să ne înregistrăm, să primim mesajul, să intrăm în aplicația Messages, să ținem apăsat pe textul mesajului, să încercăm să îl selectăm de câteva ori, să copiem (la un nivel mai avansat am putea încerca să îl memorăm, dar chiar și așa e destul de complicat), să ne întoarcem în browser, să ținem apăsat în căsuță, să dăm paste și să ne vedem în continuare de viața noastră. Cam aiurea.

În iOS 12, această operațiune arată cam așa: ne înregistrăm, primim mesajul, nici nu îl deschidem, nici nu îl citim, în schimb, selectăm opțiunea AutoFill, care e afișată automat, și ne vedem în continuare de viața noastră. Genial.

Iar cel mai tare lucru e că această opțiune chiar funcționează. Spre deosebire de AirDrop care uneori funcționează, alteori nu, AutoFill funcționează întotdeauna. Ei bine, cam asta e tot ce am avut de spus.

awnike
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.