imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

O odisee electronică – Un interviu newyorkez cu Constantin Ștefănescu


Ca și pentru mulți alți pasionați de muzică, apropierea fotografului Constantin Ștefănescu de produsele și brand-ul Apple a luat start odată cu achiziția unui iPod Touch; 2nd Generation mai exact. Cochetase cu tehnologia informației încă de cand în România deschisă tuturor posibilităților, și nu numai, începuseră să își facă apariția, mai timidă la început și ușor agresivă după aceea, mai toate mărcile si produsele vestice și de peste ocean. “Dacă primele discuții referitoare la un mult râvnit și în același timp misterios Apple aveau loc la începutul anilor ’90, când accesul ne fusese limitat la un de-acum grosolan prin comparație, ICE Felix HC, ideea unui brand puternic și de încredere, bazat pe o reală aplicabilitate practică, a fost cu siguranță întărită pentru mine personal de personajul Forrest Gump (da, chiar el !). Fusesem deja anterior plăcut surprins de funcțiile și armonia utilizării iPod-ului Nano, așa că o primă alegere personală a constat în achiziționarea unui iPod Touch 2nd Generation, menit să îmi satisfacă setea si pasiunea pentru muzică.”

Constantin utilizează pentru moment un iPhone și un iPad, perfect sincronizate prin intermediul serviciului iCloud. “iPad-ul și iPhone-ul fac în continuare o echipă de invidiat, fiind desigur ajutate si de către sincronizarea fără cusur prin iCloud.” A mai avut și alte produse Apple, unele rătăcite independent de voința sa în negura timpului. “După ce, la frageda vârsta de numai 10 ani, iPod Touch-ul meu 2nd Generation s-a rătăcit într-o gară, ascultând desigur acorduri fine, locul i-a fost luat de un mult mai tânăr și ambițios iPod Touch 6th Generation. Acesta doar cu greu și-ar fi putut stăvili dorința de a-și cunoaște toți gigabiții, asta dacă nu s-ar fi înțeles exemplar cu software-ul iTunes, mereu organizat, versatil si receptiv în a-și ține în frâu -supusul- .” Apreciază în mod deosebit accesibilitatea intuitivă a sistemului de operare, ce ajută la transformarea produselor companiei americane într-un adevărat etalon al eleganței în utilizare. “Accesibilitatea intuitivă a funcțiilor și a aplicațiilor prin intermediul unui meniu clar și aerisit, împreună cu o aparentă simplitate a design-ului, toate acestea transpuse fiind într-o construcție robustă și precisă, fac din produsul Apple nu doar o apariție impozantă, dar în același timp prietenoasă, ci și un simbol al fiabilității.”

Constantin la treabă

Nefiind din start adeptul lucrurilor făcute în grabă, pasii către produsele Apple au fost presărați cu o mulțime de încercări și teste, la finalul cărora a sfârșit prin a se declara convins de ușurința utilizării, intuitivitatea nativă a dispozitivelor, precum și de plăcerea indiscutabilă a atingerii acestora. “În același timp, fără echivoc, am lăsat în urmă opțiunile imprecise, asamblările îndoielnice și absconsele sisteme de operare.” Odată cu trecerea timpului, alegerea făcută s-a conturat ca fiind într-adevar cea potrivită, “datorită, nu în ultimul rând, promptitudinii unui serviciu dedicat clienților care se comportă exemplar, soluționând orice solicitare foarte rapid și într-un mod ireproșabil, indiferent de natura canalului de comunicare ales: fie email-ul, convorbirea telefonică, sau discuția față în față într-un Apple Store.”

Constantin folosește cu precădere funcțiile de calendar, care îl ajută să își organizeze mai eficient timpul disponibil, ajutat fiind de sincronizarea informațiilor prin iCloud (“acesta este acum o parte esențială a fiecărei zile, prin desăvârșirea cu care notează, iar apoi infailibil atenționează orice dispozitiv care îmi este la îndemână”), precum și aplicația Notes, pentru că “sunt constant și afabil invitat să îmi explorez creativitatea, notând fiecare gând creativ”. Tot gadget-urile Apple îl ajută să își concretizeze o formă finală a portofoliului de prezentare a lucrărilor sale, pentru fiecare întâlnire cu actuali și potențiali clienți.

Are în vedere și achiziționarea unui portabil MacBook Pro, deși nu este încă hotărât asupra modelului și diagonalei ecranului, însă nu neglijează nici ideea unui nou iPad. “Voi lăsa viitorul să decidă, în completa-i măreție.” Rămâne un fan Apple, “în mod cert și neîndoielnic” !

Proving către viitor

După numeroase pictoriale realizate pentru unele dintre cele mai importante publicații de modă din România, cât și expoziții personale, Constantin Ștefănescu își continuă drumul prin lumea fotografiei la New York, mai aproape de compania ale cărei produse le preferă deja de ceva vreme.

Puteți admira lucrările lui Constantin pe Instagram și îl puteți contacta prin intermediul site-ului personal;

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.