imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

E posibil ca Apple să utilizeze o nouă tehnologie pentru antene


Potrivit informațiilor distribuite de Ming-Chi Kuo, va fi o schimbare semnificativă de hardware (la nivel de antene) în cazul următoarei generații de iPhone. În plus, e posibil ca utilizatorii să nu observe că s-a operat o schimbare. Asta cel puțin conform celui mai fericit scenariu…

În cel mai nou raport pentru investitori, celebrul analist Ming-Chi Kuo a făcut referire la o schimbare tehnologică semnificativă – însă imperceptibilă pentru majoritatea dintre noi – ce ar putea afecta iPhone-urile de anul viitor. Schimbarea e semnificativă pentru că ține de antena dispozitivelor. Și având în vedere că funcția principală a smartphone-urilor e aceea de a ne permite să vorbim la telefon, contează foarte mult echipamentul ce captează semnalul.

Avem aceste informații încă de la apariția modelului iPhone 4.

Antene LPC și MPI

În prezent, pentru iPhone, Apple utilizează așa-numita tehnologie Liquid Crystal Polymer (LPC). De exemplu, modelele iPhone XR, iPhone XS și XS Max au câte 6 astfel de antene per dispozitiv. Potrivit analistului, iPhone-urile din 2019 ar putea conține doar 2 antene LPC, în timp ce restul de 4 vor fi create cu tehnologia Modified PI (MPI).

Se pare că noua soluție va avea aceleași caracteristici ca tehnologia LPC. Va avea aceeași sensibilitate, va fi capabilă de 5G și așa mai departe. Așadar, se pune întrebarea dacă această tranziție e cu adevărat necesară sau nu. Ei bine, scopul celor de la Apple nu e inspirat de utilizatori, ci de strategia de business.

Potrivit lui Kuo, compania nu se află în cea mai favorabilă poziție de negociere cu furnizorii din prezent ai tehnologiei LPC. Și se pare că e destul de dificil să găsească alții, pentru că procesul de producție e destul de complicat și există foarte puțini furnizori capabili de asta. În plus, tehnologia LPC e destul de sensibilă, astfel că și rata de producție e destul de scăzută.

Test antene.

Analistul crede că până în 2019, Apple va reuși să convingă 4 producători de MPI să furnizeze echipamente. Astfel, cei din Cupertino speră să ajungă într-o poziție de unde să poată negocia prețurile antenelor.

Ne putem deja închipui care va fi reacția utilizatorilor la aflarea veștii că Apple reduce costurile de producție…

Sursa: 9to5Mac

Vezi oferta de produse iStyle!

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.