imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

O nouă funcție iOS 11 va filtra rețelele WiFi slabe


O funcție nouă și foarte utilă a fost adăugată ultimei versiuni beta de iOS 11. Apple nu a vorbit despre filtrarea rețelelor wireless slabe la WWDC, la fel cum nu a vorbit despre multe alte funcții. De data aceasta avem de-a face mai mult cu o rezolvare a unei probleme decât decât de o funcție complet nouă.

Ți-e cunoscută situația în care te duci undeva în centrul orașului și telefonul tău încearcă să se conecteze la o rețea publică cu semnal slab fără permisiunea ta? Probabil că ai întâmpinat această problemă de și mai multe ori dacă folosești foarte mult transportul public sau călătorești des în străinătate. Sunt două motive pentru acest lucru. În primul rând pentru că iPhone-ul tinde să se conecteze automat la rețelele utilizate anterior, indiferent de puterea semnalului rețelei. În al doilea rând, deoarece zonele turistice și orașele mari sunt, de obicei, pline de conexiuni WiFi slabe.

Apple a adăugat, fără a anunța, asta. O funcție pentru iOS 11, care va oferi în cele din urmă o soluție acestei probleme. Într-o versiune beta anterioară, au adăugat funcția de conectare automată prin care puteți adăuga permisiuni de conectare automată la rețele individuale (pentru a face asta, va trebui să atingeți “i”-ul de lângă numele rețelei). În plus, sistemul va putea să scoată în mod automat rețelele slabe din listă, dacă îi permitem să facă acest lucru.

Să nu mai vorbim de faptul că dacă activați “Ask to Join Networks” și treceți pe lângă un loc unde ați mai accesat o rețea (cum ar fi un restaurant, sau o cafenea), după acea nu veți mai primi o notificare despre faptul că telefonul încercă să intre în rețea. Datorită noii funcționalități, telefonul nu va mai încerca să se alăture unei rețele slabe pe care ați mai folosit-o, indiferent dacă utilizați sau nu funcția “Ask to Join Networks”.

Această funcție ar putea fi cunoscută unor utilizatori de Android sub multe alte forme. Soluția telefoanelor Samsung numită Smart Network Switch care trece la utilizarea datelor mobile atunci când observă că o rețea WiFi devine prea slabă. Este posibil ca aceasta să nu fie cea mai bună soluție pentru acei utilizatori care nu au cel mai bun plan de date mobile, dar, la fel ca pe telefoanele Android, veți putea dezactiva această funcție și în iOS 11.

sursa: The Verge

Vor exista multe noi funcții legate de WiFi în iOS 11, cum ar fi de exemplu partajarea unei rețele WiFi. Nu va mai trebui să te rogi pentru datele de conectare la o rețea WiFi când te afli în vizită.

dji
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.