imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

O nouă actualizare a aplicației Facebook pentru iOS adresează problema epuizării bateriei


Au existat o serie de nemulțumiri recente despre aplicația Facebook pentru iOS care descărca rapid bateria iPhone-ului. Ieri a fost lansată o actualizare care rezolvă parțial problema. De asemenea cei de la Facebook au explicat că una din cauzele acestei probleme a fost o eroare a modulului audio.

Potrivit Ari Grant, manager tehnic la Facebook, problema epuizării bateriei provine vine din mai multe probleme în codul aplicației, și unele dintre acestea au fost abordate în actualizarea de ieri.

El a spus că cei de la Facebook au descoperit o buclă în codul de rețea, ceea ce înseamnă că aplicația rula un proces în mod permanent. Versiunea lansată ieri, nu rezolvă complet problema, dar conține îmbunătățiri care ar trebui să reducă numărul de calcule inutile care conduceau la epuizarea bateriei.

A doua problemă a fost un bug de management audio care păstra, mereu deschise, sesiuni audio chiar și în absența conținutului media care să fie redat, rulând permanent un audio fără sunet. Apple permite aplicațiilor să ruleze audio în fundal, pentru a permite utilizatorilor să navigheze pe Internet în timp ce ascultă Spotify, spre exemplu. Grant a spus că în timp ce Facebook rula în fundal ca urmare a acestei erori, aplicația nu realiza nici o operație. Această problemă a fost rezolvată complet.

De asemenea, Grant a negat, speculațiile conform cărora Location History din Facebook a fost vinovat pentru epuizarea bateriei. El a adăugat că Facebook nu accesează datele de localizare în fundal, dacă utilizatorii nu au optat pentru aceasta.

Versiunea 42.0 Facebook este disponibilă ca download gratuit în iOS App Store.

sursa: appleinsider

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.