imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

O aplicație iPhone care îi ajută persoanele nevăzătoare să “vadă”


Atunci când întâlnim o tehnologie inovatoare, se simte ca o magie. Deși, de cele mai multe ori, realitatea ne lovește și ne dăm seama că nimeni nu știe la ce folosește de fapt. Microsoft a lansat acum o nouă aplicație care utilizează inteligența artificială pentru a descrie mediul înconjurător persoanelor nevăzătoare, cu ajutorul unui asistent vocal.

Microsoft Seeing ar putea fi o caracteristică Apple Accessibility. Videoclipul demonstrează cât de importantă este poate fi o aplicație AI. Poate ajuta orbii în multe domenii ale vieții de zi cu zi, indiferent dacă este vorba despre lucruri mai mari sau mai mici. Poate recunoaște prietenii, gesturile și limbajul gesturilor, expresii și emoții ale feței, etc. De asemenea, poate ajuta la înțelegerea imaginilor și textelor, citește codurile de bare și poate facilita online banking-ul.

Transformați lumea vizuală într-o experiență vocală. Cu această aplicație inteligentă pentru camera foto, trebuie doar să țineți telefonul și apoi veți auzi informații despre lumea din jurul vostru.

O veste bună că o puteți descărca gratuit din App Store, ceea ce este un gest foarte frumos din partea celor de la Microsoft, deoarece au creat o aplicație care poate îmbunătăți în mod semnificativ viața anumitor persoane. Dar există întotdeauna și o veste proastă. În prezent, este disponibilă numai în S.U.A., Canada, India, Hong Kong, Noua Zeelandă și Singapore. Cei care doresc să o instaleze imediat ar trebui să facă un mic hack conturilor lor de App Store pentru a le putea descărca din App Store-ul din S.U.A. Microsoft a promis că va face disponibilă aplicația în mai multe țări și pe dispozitivele care rulează Android în curând.

sursa: 9to5mac

http://bit.ly/2xs2qOA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.