imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Nu vor mai fi probleme cu bateriile Apple


Cel puțin asta sperăm, deoarece Apple a cumpărat dispozitive de testare a bateriilor, dezvoltate de una dintre cele mai mari companii specializate în baterii, care a colaborat și cu Tesla. Dacă se întâmplă acest lucru, am putea avea în viitorul iPhone 8 baterii care nu mor la primul semn al iernii …

Ce decizie bună, ai putea spune când citești știrile cu privire la acest subiect, deoarece, indiferent cât de bun este ecranul OLED, sau cititorul de amprentă sau camera dublă, dacă bateria nu le poate face față, nu ne sunt prea utile. Se spune că lanțul este atât de puternic cât este cea mai slabă verigă a sa, și acest lucru este valabil mai ales pentru telefoane, iar bateriile par a fi cele mai slabe componente ale iPhone-ului.

În primul rând, de ce nu are bateria o autonomie mai mare de una sau două zile? Am folosit telefoane de foarte mulți ani deja, dar acest lucru parcă s-a înrăutățit în permanență. Chiar dacă nu ținem cont de autonomia redusă a bateriei, cel puțin ar trebui să o putem încărca cât mai rapid posibil, asta ca să nu menționăm că telefoanele nu ar trebui să se închidă când au bateria încărcată 80% și afară este frig, în timpul iernii spre exemplu … Sunt niște probleme și se pare că Apple vrea să le rezolve, așa că au apelat la cei mai buni pentru o soluție.

Cine este regele, neoficial, al construcției de baterii? Da, Tesla. Durata de viață a bateriilor din dispozitivele lor s-a dublat în ultimii patru ani. Acest lucru este de înțeles: viața bateriei este esențială atunci când vorbim despre mașini electrice. Oricum, meritul pentru îmbunătățirile performanțelor bateriilor Tesla nu este doar al acestora deoarece cercetarea și dezvoltarea au fost în mare parte realizate de o altă companie, pe nume Novonix. Echipa acestora, este condusă de renumitul Jeff Dahn, care a contribuit la dezvoltarea acestui domeniu prin multe dintre invențiile sale. De altfel, printre multe alte proiecte, el a participat și la dezvoltarea bateriilor Li-ion utilizate în prezent în telefoane.

Cheia succesului acestei companii este faptul că au venit cu o metodă specială prin care testează eficient performanțele bateriei. Pentru a folosi această metodă, au construit o mașină de testare specială, extrem de precisă, cu 40 de canale, termostat încorporat, curent cu intensitate maximă de 2A pe fiecare canal și un regulator de tensiune care acoperă plaja între 0 și 5V. De asemenea, dispune de un sistem extrem de detaliat de înregistrare a datelor.

Ei bine, Apple a cumpărat câteva astfel de mașini.

sursa: 9to5mac

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.