imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Nu va mai avea loc festivalul Apple Music?


Este posibil ca Apple să fi pus punct acestui festival de muzică, unul de mare succes de altfel, conform informațiilor apărute pe Music Business Worldwide. Motivele sunt deocamdată necunoscute, dar putem să ghicim ce stă de fapt în spatele acestei decizii.

Apple a debutat în 2007 la Institutul de Artă Contemporană din Londra cu acest festival care era denumit pe vremea aceea iTunes Festival. De atunci, evenimentul la care sunt invitați cei mai de succes oameni din industrie a avut loc în fiecare an, iar anul acesta urma să aibă loc cea de-a zecea sa ediție. Dacă informația apărută pe Music Business Worldwide este adevărată, atunci Camden Roundhouse, noul loc în care ar fi trebuit să se desfășoare festivalul nu va mai răsuna de la evenimentul Apple.

Motivele din spatele acestei decizii sunt neclare. Nu există niciun motiv concret pentru care Apple să pună capăt unei serii de evenimente de un asemenea succes. Unii oameni spun că Apple ar fi trebuit mai degrabă să se bazeze pe o singură noapte cu programe de divertisment grandioase decât mai multe zile la rând. De asemenea, și noi am remarcat acest aspect dinainte. La început festivalul dura o lună, dar acum doi ani a fost redus de Apple la 10 zile.

Evenimentul, care în mod obișnuit are loc în Septembrie, a fost creat pentru a crește vânzările iTunes. Pe atunci, serviciile de music streaming nu existau, așa că un astfel de eveniment avea o mult mai mare importanță din acest punct de vedere. Mai mult de 550 de artiști au cântat în istoria Festivalului iTunes în fața a aproximativ 500 000 de fani aflați acolo și alți 10 milioane, care au urmărit evenimentul online. Festivalul a primit un nou nume odată cu lansarea Apple Music, iar apoi, doar cei înscriși au putut să urmărească live concertele pe propriile dispozitive.

Într-adevăr, Apple s-a priceput de minune la organizare. Pe lângă cele mai cool staruri ale vremurilor, aveau grijă ca întotdeauna să fie prezent și un veteran. Anul trecut, de exemplu, Elton John a cântat alături de Calvin Harris și alții, iar cu un an înainte de asta, cei de la Chemical Brothers s-au potrivit pe scenă lângă cei de la One Direction și hitul lor de vară.

Dar se pare că acest festival a ajuns la final.

sursa: The Verge

iPhoneXR
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.