imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Nu mai trebuie să căutați o rețea Wi-Fi după ce ați actualizat la iOS 11


iOS 11 ne va oferi o soluție la o problemă îndelungată: nu va mai fi nevoie să cereți parola Wi-Fi și să o introduceți în telefon în timp ce vă aflați în vizită. Cu iOS 11, veți putea obține parola Wi-Fi a locației într-un mod mai rapid și mai discret. O altă funcție nouă despre care Apple nu a vorbit încă!

Vă sună familiară situația când sunteți în vizită și după câteva minute întâmpinați problema neputinței de a vă conecta la Wi-Fi? Atunci vă apropiați cu teamă de gazdă, dar deja știți că nu-i va conveni, pentru că nu are nicio idee care este parola. Nu poate găsi hârtia unde a notat-o, iar autocolantul cu parole s-a desprins de pe spatele routerului.

Nu asta ar trebui să fie cea mai mare problemă atunci când vă duceți la o petrecere la altcineva acasă, dar atunci când sunt 10-20 de invitați și fiecare trebuie să introducă parola, totul devine brusc o mare problemă. Mai ales atunci când cineva are o parolă mai complicată decât cea obișnuită 123456, ceva cu majuscule și litere mici și alte caractere. Într-un cuvânt: un coșmar.

Apple nu a vorbit despre acest lucru, în afară de toate celelalte caracteristici noi și nemenționate o funcție nouă în iOS 11 va fi partajarea parolei Wi-Fi. Până acum, dacă v-ați conectat(ă) cu același cont pe iPhone, iPad și MacBook, atunci toate dispozitivele dvs. vor putea recunoaște rețeaua pe care unul dintre dispozitive s-a conectat măcar o dată, indiferent de parola pe care o avea. De exemplu, dacă v-ați conectat la o rețea într-o bibliotecă cu iPhone-ul dvs., MacBook-ul dvs. s-ar putea conecta automat, de asemenea.

Cu toate acestea, această situație neplăcută se va încheia prin partajarea parolei Wi-Fi (în cazul dispozitivelor compatibile cu iOS 11). Acum, când prietenii veni în vizită și poate vor dori să se conecteze la rețea, o fereastră va apărea pe telefonul deja conectat la rețea prin care veți puteți trimite cu ușurință parola celorlalți. Cu un ajutorul unui buton, iPhone-ul va copia parola în clipboard și o va trimite, iar celălalt iPhone se va putea conecta automat la Wi-Fi.

Nu veți primi această cerere întotdeauna când cineva se plimbe prin fața casei dvs. și caută o rețea Wi-Fi. Pentru ca acest lucru să se întâmple, va trebui să țineți ambele telefoane aproape unul de celălalt. Acest lucru va funcționa, probabil, la fel ca atunci când vă configurați Apple TV-ul pentru prima dată și țineți telefonul deasupra lui pentru a vă putea conecta la internet.

sursa: 9to5mac

newMBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.