imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Nu a existat niciodată un moment mai bun să treci la Safari


Există oameni care iubesc Safari și nu ar folosi niciodată un alt browser. Dar există și oameni care pur și simplu refuză să îl folosească sau pur și simplu s-au obișnuit să folosească un alt browser. Dacă faci parte dintr-unul dintre ultimele două grupuri descrise mai sus, am pregătit 5 motive care te vor convinge să încerci browserul de la Apple.

E adevărat că Safari nu este unul dintre cele mai populare browsere de pe piață. Totuși, acesta a fost dezvoltat de Apple și se armonizează perfect cu dispozitivele produse de companie. Este aceeași situație ca în cazul sistemelor de operare:

Toate liniile de cod ale Safari au fost scrise pentru a veni în ajutorul utilizatorilor Apple.

Doar în sprijinul lor. Tocmai de aceea este perfect optimizat, include toate funcțiile noi și poate reacționa la toate schimbările care afectează atât sistemele, cât și componentele hardware. Totuși, îi lipsesc câteva funcții iar acest lucru ar putea încuraja utilizatorii să aleagă alte browsere.

Cu toate acestea, odată cu macOS Mojave și iOS 12, Apple a introdus multe dintre funcțiile care până acum lipseau. Iată 5 motive pentru a trece la Safari, dacă folosești altceva.

Siguranța datelor înainte de toate

Apple a acordat în totdeauna atenție protejării datelor private și acum chiar s-au gândit la tot. Noua funcție built-in numită Enhanced Tracking Prevention furnizează website-urilor cât mai puține informații posibil. Dacă un website nu are nevoie să știe ce plug-ins trebuie să folosească, ce limbă folosești pe computer și așa mai departe, atunci, nu va ști. Situația era complet diferită înainte. Dar acum va fi aproape imposibil ca activitatea utilizatorilor să fie urmărită.

Safari neutralizează de asemenea toate formele de tracking din cadrul site-urilor. De exemplu, Faceboo și Twitter nu-ți vor mai putea urmări activitatea cu ajutorul butoanelor de Like sau Share de pe diferite site-uri.

Rapid ca fulgerul

Și cu asta am spus tot. Safari este cel mai rapid browser, atunci când este folosit pe dispozitivele Apple, tocmai datorită optimizării despre care am vorbit. Iar odată cu iOS 12, Safari va deveni și mai rapid, la fel ca întregul sistem, de altfel.

Favicons

Știi acele mici pictograme care apar lângă numele website-urilor. Din motive necunoscute, până acum, Safari nu le putea afișa, chiar dacă toate celelalte browsere puteau face acest lucru. Chiar dacă poate părea o funcție absolut nesemnificativă, această funcție poate face diferența atunci când vrei să identifici rapid un tab deschis. Acum există această funcție și în Safari.

Vizualizare Reader View mai bună

E chiar un bonus frumos. Funcția Reader View poate fi activată ap ăsând sau dând click pe mica pictogramă simbolizând un text din partea stângă a barei de căutare. Această vizualizare rearanjează textul și imaginile într-un mod mult mai plăcut pentru ochi, astfel ca lectura să fie mai confortabilă. De acum încolo, dispozitivele vor putea afișa elemente ca diverse grafice sau textele asociate unei imagini într-un mod mai eficient.

Completarea automată a codurilor de verificare

În timpul proceselor de autentificare în doi pași, diverse site-uri sau aplicații îți pot trimite coduri în mesaje text, iar de acum înainte sistemul va recunoaște acest tip de coduri și îți va oferi o opțiune de completare automată pentru ca tu să economisești un pic de timp și energie. Bineînțeles, acestă funcție va funcționa doar pentru Safari, un motiv în plus să treci definitiv la browserul Apple.

Sursa: Cult of Mac

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.