imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nu există cale de întoarcere de la iOS 12


La fel ca în fiecare an, a venit vremea ca Apple să sisteze semnarea versiunilor mai vechi la doar câteva săptămâni după lansarea ultimei versiuni. Indiferent dacă ești pregătit sau nu, nu există cale de întoarcere de la iOS 12.

Nu e nimic neobișnuit în această decizie. Așa s-a întâmplat și anul trecut, și se va întâmpla probabil și pe viitor. De ce? – întreabă scepticismul nostru. Știi de ce, dragă scepticism. Acesta e singurul mod prin care Apple se poate concentra în totalitate pe versiunea prezent. Dacă ar exista mai multe sisteme care să ruleze în paralel, compania ar fi obligată să dezvolte continuu update-uri noi. Update-urile de securitate și repararea bug-urilor ar fi trebuit aplicate și versiunilor mai vechi.

Așadar, faptul că nu există o cale de întoarcere înseamnă că toate versiunile mai vechi de iOS nu vor mai fi o prioritate (desigur, cu excepția bug-urilor critice). În schimb, Apple se poate concentra pe versiunea curentă, care e cea mai relevantă pentru utilizatori. Potrivit statisticilor din prezent oferite de Mixpanel, mai mult de 50% dintre utilizatorii activi au instalat iOS 12.

Se evită încercările de jailbreak pentru versiunile mai vechi de iOS

Un alt motiv, mai puțin important, e că, astfel, Apple poate elimina cu ușurință echipele jailbreaker. Pentru a crea un jailbreak, echipa trebuie să găsească vulnerabilitățile și căile ascunse de acces ale sistemului. Încetând să mai semneze versiunile precedente de iOS, sunt șanse mai mari de a încheia cariera unui sistem înainte ca acesta să fie compromis de jailbreak.

Oricum, o lege eternă spune că fiecare utilizator ar trebui să ruleze ultimul sistem, atât din rațiuni ce țin de funcții, cât și de update-uri de securitate. Această maximă e în special valabilă pentru iOS 12. Pe de o parte, acesta oferă un boost pentru dispozitivele mai vechi. Pe de altă parte, anul acesta compania a reușit să dezvolte un sistem excelent și stabil. Iar cele câteva erori detectate imediat după lansare, sunt acum eliminate de primul update.

iOS 12, logo pe fundal închis.

Ideea e că, în caz că ai instalat deja iOS 12, nu te mai întoarce la iOS 11.4.1. În caz că ai uitat să-ți faci update-ul sau nu intenționezi să îl instalezi, ține cont de aceste informații înainte de a selecta butonul de update.

Sursa: 9to5Mac

Află mai multe: iOS 12.0.1 a fost lansat și poate fi descărcat

Vezi oferta de produse iStyle!

awnike
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.