imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nu aștepta iPhone SE prea mult


Recent, mai multe surse și numeroși analiști susțineau că cea de-a doua versiune a iPhone SE, unul dintre cele mai de succes produse Apple, este aproape gata. Dar, totuși, nu ar trebui să ne încredem în astfel de știri.

Ne aflăm la mijlocul unei perioade în care Apple preferă liniștea. Noul iPhone a fost lansat, toată lumea a testat noile produse. Așteptăm HomePod și nimic nou nu se ivește deocamdată la orizont. Nu ne rămâne altceva de făcut decât să citim câteva titluri promițătoare din presa internațională.

Și ce ar putea fi mai incitant decât cel mai popular și corect dispozitiv Apple, iPhone SE. Mai ales dacă ne gândim că ultima versiune are deja 2 ani.

Următorul scenariu este destul te obișnuit: un prieten sau unul dintre colegii noștri ne spune că nu va cumpăra iPhone X pentru că iPhone SE Pro va fi lansat probabil luna viitoare. Ori este partenerul de squash al lui Tim Cook, care știe mai bine decât toată lumea cum stau lucrurile, ori pur și simplu greșește. În fond, nicio sursă oficială nu a confirmat lansarea.

TrendForce, compania de studii de piață taivaneză a început să studieze piața internațională pentru smartphone-uri. Aceștia susțin că vânzările vor scădea cu 5% în 2018, dar marii producători ca Apple vor reuși să crească.

Se spune că creșterea Apple de doar 3% din 2017 a fost cauzată de problemele cu fabricarea iPhone X. Dar, pe măsură ce aceste probleme sunt ameliorate, cifrele pot crește până la 7,5%.

Acest lucru înseamnă că Apple are nevoie de un nou hit, iar acest produs nu poate fi decât următoarea versiune a iPhone SE.

Această idee a fost lansată de Macrumours și cuprinde și informații de la Economic Daily News.

Conform acestora, fabricarea unui dispozitiv de 4” a început deja într-o fabrică numită Wistron din Bangalore, India, și se așteaptă ca acesta să fie lansat în prima jumătate a lui 2018. Ce altceva ar putea fi, dacă nu iPhone SE 2?

Prietenii noștri de la DigiTimes s-au alăturat petrecerii. Îi știți probabil. Sunt una dintre cele mai puțin de încredere surse din jurnalismul Tech. Ei au afirmat deja că SE 2 va fi lansat pe 18 februarie, deși nu și-au divulgat sursele magice.

GfK este un renumit cercetător de piață care a luat de bune afirmațiile DigiTimes și a scris despre acest subiect de parcă SE 2 s-ar fi aflat deja în mâinile lor.

Desigur, nu este imposibil ca iPhone SE să fie lansat acum – chiar în februarie. Dar este extrem de puțin probabil. Cel puțin Kuo sau Gurman ar fi știut ceva despre asta. Mai bine așteptăm niște vești mai sigure.

newMBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.