imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Nu a existat un upgrade atât de brutal pentru MacBook Pro în ultimii 7 ani


Apple a promis un upgrade de performanță de 70%. În cele din urmă s-a dovedit a fi de 80%, și nu putem decât să ne bucurăm de această veste! MacBooks-urile nu au mai înregistrat asemenea performanțe de o generație încoace, de la upgrade-ul din 2011.

În urmă cu câteva zile, Apple a introdus ultimele versiuni de MacBook Pro. Deși design-ul a rămas neschimbat, performanța a crescut exponențial. Asta pentru că noile modele sunt echipate cu cea de-a 8-a generație de procesoare Coffe Lake, iar asta înseamnă două nuclee în plus pentru ambele versiuni, de 13” și de 15”. Acest upgrade de la 4 la 6 nuclee și de la 2 la 4 reprezintă o creștere de 80%, care se reflectă în 4 puncte în plus pe Geekbench.

John Pole, fondatorul Geekbench, a comentat rezultatele. Potrivit acestuia, merită ca atenția să fie îndreptată către scorurile multi-core, pentru că performanța single-core a crescut „doar” cu 12-15%. Cu toate astea, performanța noului model de 15” cu cea mai bună echipare (Intel Core i9, 6-cores, 2.9 GHz with Turbo Boost up to 4.8 GHz) a ajuns în top. Acesta a înregistrat 22 439 de puncte, iar asta reprezintă o creștere de 44.3% față de cea mai bună performanță înregistrată anul trecut de modelul echipat cu Intel Core i7, 4-cores, 3.1 GHz cu Turbo Boost de până la 4.1 GHz.

În categoria modelelor de 13” s-au înregistrat cifre chiar și mai impresionante. Upgrade-ul de performanță single-core e estimat undeva la 3-11%, în vreme ce scorul înregistrat pentru multi-core e cel mai bun înregistrat vreodată. Noul model (Intel Core i7, 4 cores, 2.7 GHz with Turbo Boost up to 4.5 GHz) a înregistrat 17 557 de puncte la testul GeekBench, iar asta reprezintă o creștere de 83.8% față de rezultatele obținute de modelul de top din 2017 (Intel Core i7, 2 cores, 3.5 GHz with Turbo Boost up to 4.0 GHz).

Putem afirma fără urmă de îndoială că dispozitivul de top de 13” de anul acesta poate concura fără probleme cu modelul de top de 15” de anul trecut. Iar asta e o realizare nemaipomenită a celor de la Apple. Așa ceva nu s-a mai întâmplat din 2011, când au fost lansate primele MacBook Pro-uri de 15” cu 4 nuclee. Ei bine, ăsta da upgrade.

Sursa: MacRumors

 

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.