imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Noul serviciu de confidenţialitate – Acestea sunt toate datele pe care Apple le stochează


Noua pagină a companiei Apple dedicată politicii de confidențialitate a fost lansată recent. Aici poți verifica datele pe care compania le stochează.

După cum am raportat deja în martie, Apple lansează o nouă pagină care permite utilizatorilor să solicite cu ușurință de la companie toate informațiile și datele personale care se află pe serverele Apple. Site-ul web menționat mai sus a fost lansat ieri, iar toți cetățenii UE – care au un Apple ID UE pot utiliza serviciul.

Data începerii este legată de intrarea în vigoare a Regulamentului UE privind protecția generală a datelor sau GDPR, care se aplică începând cu data de 25 mai. Aceasta obligă societățile să respecte regulile noi și stricte ale politicii de confidențialitate UE, care privesc manipularea, stocarea și partajarea datelor cu caracter personal ale utilizatorilor. Din acest motiv, în ultima vreme inbox-ul este plin de e-mailuri – de la site-urile unde ești înregistrat.

Utilizarea Data and Privacy site  este foarte ușoară. Trebuie doar să te autentifici cu ID-ul Apple și vei avea multe opțiuni. Poți dezactiva sau șterge contul, poți modifica datele personale și cel mai important: poți solicita o copie a tuturor datelor asociate contului tău. Apple spune următoarele despre el:

Descărcarea va include:

  • Aplicațiile utilizate și informațiile activității ca foi de calcul sau fișiere în format JSON, CSV, XML sau PDF. Documente, poze și videoclipuri în formatul lor original.
  •  Contacte, calendare, bookmarks și mail-uri în format VCF, ICS, HTML, și EML.

Descărcarea nu va include:

  • Achizițiile din aplicații, cărți, filme, TV show-uri sau muzică.
  • Istoricul tranzacțiilor Apple Online Store și istoricul comunicațiilor de marketing.

Prin urmare, poți descărca toate informațiile salvate în iCloud, de la fotografii la ultimele notițe. Tot ce trebuie să faci este să le alegi pe cele pe care dorești să le vezi și să ceri permisiunea. Va urma o perioadă mai lungă de așteptare, care poate dura până la o săptămână. Apple își rezervă acest timp pentru a verifica dacă într-adevăr tu ai trimis cererea și nu este un abuz.

Datele care ocupă mult spațiu de stocare (fișierele și documentele iCloud Drive, iCloud Mail, iCloud Photos) sunt listate separat, deoarece durează mai mult timp pentru a le descărca. Pentru a fi mai ușor, poți limita dimensiunea maximă a pachetelor (1, 2, 5, 10 sau 25 GB), iar Apple va crea diferite colecții în consecință. Când descărcarea este gata, vei primi o notificare și vei avea două săptămâni pentru a descărca toate pachetele înainte ca Apple să le elimine.

De asemenea, trebuie să adăugăm că, dacă decizi să-ți dezactivezi contul, nu vei putea accesa achizițiile din iTunes Store, iBooks și App Store, iar serviciul iMessage, FaceTime și iCloud nu va fi disponibil. Ștergerea contului va elimina toate datele de la serviciile Apple și este recomandată doar atunci când ești mai mult de 100% sigur de acest lucru.

Am solicitat o copie a datelor noastre, dar nu putem raporta despre conținutul pachetelor, din moment ce nu a venit încă timpul. De îndată ce găsim ceva interesant, vă vom spune despre asta.

Apple a promis, de asemenea, să lanseze acest serviciu în afara UE, pe tot globul.

Poți vizita Apple’s Data and Privacy site aici.

Sursa: The Verge

 

 

 

 

AWS4 NPI- cumpara acum
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.