imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Noul procesor pentru iPhone va apărea curând


Conform ultimului raport al companiei Bloomberg, TSMC din Taiwan a început producția în masă a noilor cip-uri A12, cconstruite cu tehnologia de 7nm.

TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) a anunțat în aprilie că a început fabricarea procesorului pe baza tehnologiei de 7nm. Totuși, nu era sigur pentru ce companie lucrează, dar Apple a fost cu siguranță pe listă. Dacă informațiile lui Mark Gurman, unicul și singurul nostru profet de încredere Apple, sunt corecte, atunci noile telefoane iPhone pot fi primele care vor folosi această tehnologie.

Nu este atât de important să fii primul, deoarece concurenții vor face același lucru în curând și toți vor avea tehnologia de 7nm. Dar această schimbare ar putea fi semnificativă în ceea ce privește performanța procesoarelor, în teorie, performanța ar putea crește cu 40% . Am scris deja informații despre această tehnologie.

Tehnologia 7nm (CLN7FF), se bazează pe litografia DUV (Deep Ultraviolet). Cel mai mare avantaj al acesteia este compatibilitatea cu echipamentele curente, însă din cauza modelelor multiple, timpul de proiectare și de fabricație este mai lung. Procesul CL7FF+ va fi îmbunătățit, ceea ce înseamnă o litografie mai avansată – EUV (Extreme Ultraviolet). Acesta va fi disponibil începând cu mijlocul anului 2019, astfel încât nu va afecta generația iPhone din acest an.

Mulțumită CLN7FF, TSMC va putea să livreze primele serii în a doua jumătate a anului 2018. Având în vedere că noua generație de iPhone va fi lansată în aceeași perioadă, există șanse mari ca dispozitivele Apple să fie primele pe piață cu procesoare realizate folosind tehnologia 7nm. Poziția lor de lider pe piață probabil nu va rezista prea mult având în vedere că Qualcomm, de asemenea, lucrează intens pentru a dezvolta o tehnologie mai avansată. Dar ar putea fi cu adevărat plăcut ca tehnologia să fie disponibilă din toamna asta.

Evident, aceasta nu este singura tehnologie nouă care ar putea fi inclusă în noile modele iPhone. Apple spune că în acest an toate modelele noi ar putea primi suportul Face ID cu sistemul de camere TrueDepth, apoi un display edge-to-edge și gesturi de control în locul butonului Home.

Sursa: MacRumors

 

 

 

 

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.