imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Noile MacBook-uri deconectează fizic microfonul când sunt închise


A ieșit la iveală una dintre noile funcții de confidențialitate ale chip-ului T2. Apple a documentat în detaliu funcțiile de confidențialitate ale noului MacBook Air. Noul chip va preveni indivizii sau aplicațiile neautorizate să-ți acceseze microfonul.

Poți găsi o mulțime de laptop-uri ale căror camera sun acoperite cu soluții mai degrabă lipsite de gust. Plasturi, post-it-uri și scoci, toate fac parte din acest repertoriu. Însă exact acesta e motivul existenței acelui LED montat lângă cameră și care funcționează pe același circuit. Când funcționează camera, ledul se aprinde automat, la rândul lui.

Cu toate astea, interesant e că nu vedem niciodată microfoane acoperite. Hai să ne gândim puțin. Cât de sensibilă e informația emisă vocal în jurul unui computer deschis toată ziua? Astfel, s-a dovedit că Apple s-a gândit și la această problemă când a dezvoltat chip-ul T2.

Noul Chip T2, care decuplează automat microfonul când laptopul este închis.

Poți citi despre acest aspect în documentația noului Retina MacBook Air – ce are, la rândul său un chip ce suportă funcții de confidențialitate. Potrivit acesteia, microfonul se deconectează fizic, automat, în momentul în care utilizatorul închide computerul. Astfel niciun fel de software nu ar putea accesa fraudulos microfonul.

Această deconectare e implementată doar la nivel hardware. Astfel se împiedică orice fel de software, chiar și cele cu privilegii root sau kernel sau chiar software-ul din chip-ul T2 să acceseze microfonul când ecranul este rabatat – a explicat Apple într-un ghid.

Compania a mai precizat că nu era nevoie să se întrerupă și camera, pentru că aceasta oricum nu poate înregistra nimic când ecranul laptopului e rabatat. Se pare că această funcție e prezentă pe orice MacBook dotat cu un chip T2.

Sursa: The Hacker News

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.