imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Noul iMac Pro va costa la fel ca un Ford Focus


Puteți cumpăra un Ford Focus cu toate opțiunile pentru prețul acestui computer sexy incredibil, cu performanțe foarte mari. Dar cine are nevoie de toată această putere?

Computerul de vis pe care utilizatorii profesioniști l-au așteptat de aproximativ patru ani de la Apple va costa aproximativ 17000 de dolari. Nu avem nimic negativ de spus despre noul iMac Pro, Apple a pus în el tot ce v-ați putea dori de la un astfel de computer all-in-one: ecran fără cusur și hardware uimitor. Este păcat că va costa aceeași sumă pe care ați plăti-o pentru un nou Ford Focus.

Apple a detaliat parametrii tehnici ai acestui calculator în timpul Keynote-ului WWDC și știm că prețul va începe de undeva în jur de 5000 de dolari. Veți obține un hardware destul de puternic pentru acest preț: procesor Intel Xeon cu 8 nuclee, 32 GB RAM, AMD Pro Vega cu 8 GB de vRAM, SSD de 1 TB și, desigur, obișnuitul ecran 5K de 27″.

Dacă acest lucru nu este suficient, puteți cere o configurație personalizată care să fie echipată cu un Intel Xeon cu 18 nuclee, 128 GB de RAM, AMD Pro Vega cu 16 GB de vRAM și chiar un SSD de 4 TB, cu același ecran. Această configurație nu are în prezent un preț, ceea ce s-ar putea foarte ușor datora faptului că AMD Pro Vega încă nu a fost lansată – dar ZDNet a făcut unele calcule. Am aflat, printre altele, că va trebui să plătiți încă 4000 de dolari numai pentru upgrade-ul procesorului, iar RAM-ul de 128GB va costa 2700 de dolari peste prețul celor 32GB de bază, iar vRAM-ul suplimentar va costa aproximativ 2000 de dolari.

Achiziționarea unui SSD este încă foarte scumpă, iar versiunea de 4TB va putea atinge viteze de transfer de date de 3 GB / s și va costa aproximativ 3600 de dolari în plus. Dacă vă gândiți doar la asta și adăugați toate aceste extra-uri prețului de bază de 5000 de dolari, veți obține ceva de genul 17299 de dolari pentru un iMac Pro complet echipat.

Dar oare avem nevoie de toate astea?

99% dintre cititorii noștri cu siguranță nu. Acesta este o configurație de vârf, are cea mai puternică versiune a tuturor componentelor, iar grupul țintă care poate avea nevoie de acest hardware este foarte mic. Viitoarea placă video din iMac Pro va fi capabilă de o performanță 22TFLOP. Comparând acest lucru cu noua consolă de jocuri Xbox ONE X, care este în prezent cea mai puternică consola disponibilă și este capabilă de 6TFLOP, ei bine, performanța iMac Pro este într-adevăr foarte mare. Dacă nu aveți un studio VFX, sau nu lucrați la un proiect CGI, nu aveți motive să fiți trist, nu veți avea nevoie de acest tip de performanță.

Din fericire, Apple a creat iMac-uri și pentru utilizatorul mediu, de exemplu, chiar și modelele mai mici de 21,5″ au o placă video dedicată, dar dacă doriți un Mac cu ecran mare doar pentru lucrurile generale de acasă, gama actuală de produse funcționează foarte bine și este și mai ieftină.

sursa: ZDNet

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.