imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Noul ceas de la Sphero îți permite să-l controlezi pe BB-8 cu ajutorul “forței”


În mijlocul deșertului Nevada în Las Vegas are loc zilele acestea ediția 2016 a Consumer Electronics Show (CES). Printre altele, ne-a atras atenția un nou gadget propus de cei de la Sphero. Aceștia au arătat un prototip al deja îndrăgitului BB-8 controlat cu ajutorul unui ceas cu dispozitiv de motion-tracking denumit Force Band. Nu știm dacă numele face trimitere la celebra forță care poate mișca lucrurile atunci când este controlată de puterea minții unui Jedi bine antrenat, dar privind filmarea demonstrației ar fi de înțeles.

Roboțelul din Star Wars poate fi controlat folosind gesturi ale mâinii folosind Force Band-ul care comunică prin Bluetooth cu roboțelul. Noul dispozitiv este deocamdată în faza de prototip și vine să înlocuiască aplicația pentru iOS cu ajutorul căreia puteați controla până acum roboțelul. Ideea este de a elimina nevoia de a avea un dispozitiv scump care rulează iOS și de a-l înlocui cu unul mai ieftin. Deocamdată este prea devreme pentru a putea vorbi despre preț și chiar despre cum va arăta varianta finală a brățării. Ceea ce se vede în demonstrație este doar un prototip urmând ca varianta de producție să arate altfel, așa cum au spus cei de la Sphero, dar funcționalitatea va fi foarte similară cu cea arătata acum.

Produsul final va fi lansat pe piață la sfârșitul acestui an, împreună cu o nouă variantă de BB-8. Este vorba despre un “battle worn” BB-8. Acesta va veni cu urme și zgârieturi din “bătăliile” purtate. Brățara va fi comercializată și separat, iar cei de la Sphero au mai precizat că Force Band-ul va funcționa și cu modelul actual de BB-8.

Ni se pare interesant faptul că întâlnim din ce în ce mai des prototipuri de produse care investighează controlul diferitelor dispozitive cu ajutorul gesturilor și așteptăm cu foarte mare interes momentul în care aceste produse vor ieși din stadiul de prototipuri pentru cercetare și le vom putea folosi în viața de zi cu zi.

sursa: The Verge

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.